**//sticky ads code//**

In elke gezin komen de nodige ruzies voor tussen ouders en kinderen. Wanneer in een gezin veel ruzies voorkomen en ouders en jongeren voortdurend met elkaar in situaties belanden die strijd of stress opleveren, is het moeilijk om dit te doorbreken. Vooral wanneer een van de kinderen problemen heeft zoals ADHD, dyslexie, angst, depressie of een chronische ziekte, is de kans hierop groot.

Samen actief in je gezin is een praktische boek, welke je helpt om samen met je gezin deze vicieuze cirkel te doorbreken, weer met elkaar in gesprek te gaan en actief aan de ontwikkeling van de kinderen te blijven werken. Hierdoor blijven ouders en kinderen door alles heen veerkrachtig en verbonden.

Het boek is voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 23 jaar, maar er staan ook handreikingen in voor gezinnen met jongere kinderen.
Samen ACTief in je gezin is gebaseerd op de populaire Acceptence en Commitment Therapy (ACT), een vorm van cognitieve gedragstherapie die gebruikmaakt van mindfulness. Het boek helpt je aan de hand van een stappenplan met oefeningen samen met je gezin de vicieuze cirkel te doorbreken en weer met elkaar in gesprek te gaan.