**//sticky ads code//**

Een historisch jeugdboek over Nederland en de slavernij. De reis van Syntax Bosselman is een verzameling van zeer indrukwekkende geschiedenisverhalen.

Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis? Arend van Dam besloot op zoek te gaan naar antwoorden op deze lastige vragen.  In dit boek De Reis van Syntax Bosselman verzamelde hij de historische verhalen die hij tijdens zijn zoektocht vond.

Over tot slaaf gemaakten en slavenhandelaars, over helden en schurken. En over Syntax Bosselman, die in 1883 samen met 27 landgenoten vanuit Suriname naar Nederland werd gehaald voor de Wereldtentoonstelling. Niet als eregast, zoals beloofd, maar om hem tentoon te stellen aan het Nederlandse publiek.

Spreekbeurtpakket Syntax Bosselman

De reis van Syntax Bosselman is zeer geschikt voor het onderwijs.
In samenwerking met Arend van Dam is er, speciaal voor leerlingen in groep 7 en 8, een spreekbeurtpakket samengesteld door de uitgeverij. Het spreekbeurtpakket kan gebruikt worden bij zowel spreekbeurten over de slavernij als boekbesprekingen over De reis van Syntax Bosselman. Het spreekbeurtpakket is hier te downloaden.