Voor de kinderen in groep 7 is op donderdag 5 april 2018 het VVN theoretisch Verkeersexamen. Begin vast met oefenen zodat je kind vol zelfvertrouwen het examen in gaat.
Met VVN Praktisch Verkeersexamen app kunnen ouders en kinderen zich voorbereiden op het VVN praktisch Verkeersexamen. Met de app kun je diverse routes oefenen, je theorie bijspijkeren en je fiets checken. De app is verkrijgbaar in zoweI de app store als via google play.

verkeersexamenUit onderzoek blijkt dat een groot gedeelte van de kinderen het VVN praktisch Verkeersexamen niet oefent met hun ouders. Deze app werkt spelenderwijs toe naar een moment waar je de straat op kan om voor het examen te gaan oefenen. Er kunnen verschillende routes worden gekozen zoals de weg naar school, naar oma en natuurlijk de VVN Verkeersexamenroute. Aan de hand van de door jou opgegeven verkeersborden en verkeerssituaties op die route, volgen er toetsvragen.

verkeersexamen2Het theoriegedeelte kun je individueel of met iemand anders spelen. In deze verkeersapp kun je ook checken of de fiets voor het VVN praktisch Verkeersexamen in orde is en welke onderdelen er nog in orde gemaakt moeten worden. Hiermee weet je dat je klaar bent om aan het VVN praktisch Verkeersexamen deel te nemen.

Voor ouders heeft de app verschillende tips voor het oefenen van de route. Als je vaak in de auto zit, kijk je toch naar de weg dan door de ogen van een kind. Samen met een kind kun je vooraf nog even de route doornemen, bekijken welke verkeersborden en verkeerssituaties je gaat tegenkomen.  ot slot kun je samen de route evalueren en aangeven welke onderdelen jullie tegenkwamen. Als je klaar bent voor het VVN praktisch Verkeersexamen zie je dat aan de hand van het verkeerslicht, met alle seinen op groen kun je veilig aan het examen beginnen.

gratis app google play prietpraat app