**//sticky ads code//**

Afgelopen weekend waren we van De Leukste Kinderen aanwezig bij de première van de powerpuff girls! De nieuwe tv-serie is vanaf komend weekend weer te zien op Cartoon Network! Er waren ook veel fans aanwezig op dit feestelijke event.suikerspinOok zangeres Jennie Lena, die de titelsong van de Nederlandstalige versie heeft ingezongen, schoven onder genot van een drankje en een toepasselijke suikerspin aan. Nog voordat de première-aflevering Escape Monster Island werd gestart, nam Jennie de tijd om enkele vragen van kinderen te beantwoorde en werd bij de aanwezigen de parate kennis rond de kleurrijke superheldinnen uitvoerig getest. Daarna konden we genieten van de première aflevering.

Powerpuff Girls is een creatie van Craig McCracken, een serie die verhaalt over de door Professor Utonium geschapen meisjes Blossom, Bubbles en Buttercup. In een poging om het perfecte meisje te creëren, mengde de professor suiker, zout en alles waar je van houdt. Utonium voegde per ongeluk ook Element X toe, wat een enorme explosie veroorzaakte en het ontstaan van Girls betekende! De drie heldinnen zetten hun superkrachten in om hun stad Townsville veilig te houden en de wereld te redden vóór het slapen gaan.

De gloednieuwe reeks van De Powerpuff Girls is vanaf 23 april te zien op Cartoon Network, iedere zaterdag en zondag om 08:30 uur.