Wat een geweldig initiatief van scholenstichting Scala, niet staken maar vloggen! In plaats van te staken tegen te hoge werkdruk en te lage salarissen, laten zien hoe leuk het onderwijs is. 
Om dit te realiseren heeft scholenstichting Scala mama-vlogster Kelly Caresse gevraagd te helpen. Kelly is behalve influencer ook oud-leer­ling van een Scala­school en twee van haar drie dochters zitten op een Scala­school

Positieve aandacht voor het onderwijs

Hoe voorkom je dat al die negatieve energie in het onderwijs ervoor zorgt dat er helemaal niemand meer zin heeft om nog in het onderwijs te gaan werken? Op die vraag hebben ze bij scholenstichting Scala, met veertien scholen in Heusden, in ieder geval een positief antwoord gevonden. 
Bij Scala wordt deze dagen niet massaal gestaakt, maar het mág wel. ,,Staken is een grondrecht”, zegt Henk van der Pas, directeur-bestuurder van de stichting. ,,Zeker nu er een nieuwe cao is, vinden wij dat je het nog amper kunt maken om de ouders met de gevolgen op te zadelen. Maar we zijn het nog steeds oneens met de minister.” Het was dus zaak om de problemen op een positieve manier te tackelen. Om dit voor elkaar te krijgen vroegen ze de hulp van Kelly Caresse.

Scholenstichting Scala start ScalasCooltv 

Scholenstichting Scala start een eigen youtube kanaal ScalasCooltv  De eerste aflevering staat er intussen op.  Op dit kanaal gaan medewerkers van Scala wekelijks vloggen over de belevenissen op school. Kelly Caresse gaat ze erbij begeleiden. Maar deze eerste aflevering moet vooral de mooie kanten van het basisonderwijs uitstralen. 

We zien hoe Yannick (Papa Sjenkie, de man van Kelly) teruggaat naar zijn Het Palet – zijn oude school – en daar met zijn oude juf herinneringen ophaalt. Daarnaast is aan een aantal meesters, juffen en staf gevraagd waar je hen nou ’s nachts voor wakker kan maken. Net als wijlen BNN-baas Bart de Graaff deed bij BN’ers, krijgen zij in het holst van de nacht Papa Sjenkie aan de deur.
Meester Frans, bijvoorbeeld, mag vers uit zijn remslaap een Bossche Bol zien weg te krijgen. En schooldirectrice Alice van Beers wilde een feestje … krijgt ze een feestje. Kelly Caresse gaat in één van de volgende vlogs terug naar de Olof Palme, haar oude school.
Kelly: ,,Bij Scala is gewoon heel veel passie voor onderwijs. Alles wat jong is zit op Youtube en Instagram, dus daar moet je laten zien dat het onderwijs de toekomst heeft.” 

Een super goed initiatief! Volg ScalasCooltv en deel hun leuke post op sociale media. 

bron: www.bd.nl