**//sticky ads code//**

Wie is er niet groot mee geworden? Playmobil. Al 40 jaar is het Playmobil poppetjes het favoriete speelgoed van menig kind. Een simpel maar lumineus idee: twee stipjes en een komma. De rest is geschiedenis.

Er zit een zekere humor in om precies op het hoogtepunt van de energiecrisis een figuurtje met een vriendelijke glimlach op de markt te brengen. In een mum van tijd hebben die kleine, eenvoudige personages met het legendarische kapsel de wereld veroverd en in de speelgoedbranche een revolutie ontketend.

PlaymobilKlein1Hans Beck ontwierp in 1974 een uniek concept, gebaseerd op een volledig modulair spelsysteem. Het idee is even briljant als eenvoudig: door de onderling verwisselbare accessoires verandert de cowboy in een handomdraai in een indiaan. Wereldwijd verzonnen kinderen zo oneindig veel verhalen en is spelen met PLAYMOBIL in het collectieve geheugen gegrift.

PLAYMOBIL heeft inmiddels de cultstatus bereikt. Dit boek is de gelegenheid bij uitstek om de 40 ingrediënten van dat succes te ontdekken.