Door de uitbraak van het corona virus zijn het spannende en onwerkelijke tijden. Kinderen gaan niet naar school, veel ouders werken thuis. We houden 1,5 meter afstand en vermijden sociaal contact zoveel als mogelijk. Hoe leg je kinderen uit wat er aan de hand is? Een playmobil corona filmpje geeft uitleg.

Speciaal voor kinderen heeft Playmobil een video ontwikkeld waarin op een begrijpelijk manier uitleg wordt gegeven over het corona virus en de effecten op ieders dagelijks leven. Alles binnen de belevingswereld van kinderen en verteld door voor kinderen bekende playmobil figuren.

Hoe leg je kinderen uit wat corona is?

Want wat gebeurt er nu eigenlijk allemaal? Het is voor kinderen onduidelijk, verwarrend en in sommige gevallen zorgelijk. Scholen zijn gesloten, bezoekjes aan opa & oma kunnen even niet, sportclubs zijn dicht en papa en mama zijn thuis…en ze zijn óók ineens de juf of meester. Kinderen hebben veel vragen. In het filmpje legt playmobil Robot ROBert uit waarom afstand houden en thuis blijven op dit moment zo belangrijk is en hoe ook kinderen het verschil kunnen maken.

 

Wat zien kinderen in het playmobil corona filmpje

In de video zien kinderen: ‘Dit is geen vakantie, we blijven thuis vanwege het coronavirus.’
ROBert legt verder uit in de video: “Corona is eigenlijk een klein virus, dit virus is zo klein dat het niet met het blote oog kan worden gezien.
‘Hoe minder mensen elkaar ontmoeten, hoe langzamer het virus zich zal verspreiden. Het is erg belangrijk dat onze ziekenhuizen niet te vol raken en dat de artsen goed voor alle patiënten kunnen zorgen.
‘Het beste wat je kunt doen, is thuis blijven en het huis alleen verlaten als je bijvoorbeeld echt moet gaan winkelen.