Je kinderen filmpjes op  je iPhone of Ipad laten kijken, is niet altijd een goed idee. Een tweejarig jongetje uit de Chinese stad Shanghai heeft de iPhone van zijn moeder voor maar liefst 25 miljoen minuten. Dat komt neer op zo’n 48 jaar. De peuter blokkeert de iPhone door de peuter door tientallen keren de verkeerde toegangscode in te toetsen.

Hoe kan dit gebeuren?

De vrouw uit Shanghai had haar smartphone aan haar zoontje gegeven om hem naar video’s te laten kijken, maar dat bleek achteraf niet zo’n goed plan. Toen ze de telefoon zelf weer nodig had, kreeg ze de melding dat haar iPhone voor maar liefst 25 miljoen minuten geblokkeerd was: dat komt neer op zo’n 48 jaar.

Jou kan hetzelfde overkomen. Apple heeft de beveiliging immers zo ingesteld dat hoe vaker de verkeerde code wordt ingevoerd, hoe langer de iPhone geblokkeerd wordt.  Als je één tot vijf keer de verkeerde toegangscode ingeeft, krijg je een waarschuwing dat de code niet correct is. Je hoeft dan niet te wachten om opnieuw te proberen.  Maar als je het een zesde keer fout doet, krijg je de melding dat je iPhone geblokkeerd is en dat je pas één minuut later opnieuw kunt proberen. Bij de zevende poging wordt hij vijf minuten geblokkeerd, de achtste keer is dat al vijftien minuten. Ben je negen keer fout, dan moet je een uur wachten.

Opnieuw vrijgeven

Vanaf tien pogingen wordt het toestel helemaal uitgeschakeld en moet je hem verbinden met iTunes om hem opnieuw te kunnen vrijgeven. Via een geautoriseerde computer krijg je dan een nieuwe kans om de juiste toegangscode in te geven.

Ben je de code echt volledig vergeten? Dan moet je de iPhone herinstalleren. De gsm wordt dan gereset, waardoor alles ervan verwijderd wordt. Geen probleem als je een back-up hebt gemaakt, dan gaat er niks verloren. Is dat niet het geval, dan ben je wel alles kwijt.

Opletten dus!