‘Je kent ze vast wel, van die perfecte ouders. Met kinderen die altijd goed slapen, alles eten, nooit huilen en voorlopen op hun leeftijdgenoten. Wij hebben zulke kinderen niet en jij vast ook niet. Van die ouders waarover anderen altijd praten: ”Ik ken iemand die hoefde nooit ’s nachts het bed uit, dat kind sliep al door na drie nachten,” of: ”Ik ken iemand die het ouderschap combineerde met een fulltime-studie en een parttime-baan.” Wij zijn zulke ouders niet en jij vast ook niet.’

Dit geweldig boek beschrijft op een aantrekkelijke en humoristisch manier hoe het leven van een ouder kan zijn.  Hoe je ieder vrije moment kunt benutten voor een dutje, breinverwerking door borstvoeding, snot in je haar en kotsende kinderen in de auto. En hoe onzeker je kunt worden, wat echt iedereen lijkt het altijd beter te weten. Van de opvoedboeken tot het omaatje in de supermarkt naast jouw krijsende peuter.

Inspiratie

Nynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst zijn vrienden en kregen de afgelopen tijd bij elkaar opgeteld vijf kinderen. Een bron van inspiratie. Het boek Ik ken iemand die … is gebaseerd op de gelijknamige podcast. Het omschrijf de hectische periode rondom het krijgen van kinderen en opvoeden daarvan. De dillema’s over opvoeden en bakerpraatjes leggen ze voor aan deskundigen. Bestaat er echt zoiets als een ‘sprongetje’, of willen we dat gewoon heel graag geloven? En als mijn kind zich niet aan die sprongetjeskalender houdt, gaat er dan iets mis? Als mijn kind niet doorslaapt na drie maanden, doe ik dan iets verkeerd? Hoe streng mag ik zijn als mijn kind weigert te luisteren?

Een hilarisch boek met prachtige illustraties van Eva Mouton vol herkenbare anekdotes, grappige gesprekken en tips voor de kraamweek, je relatie, vakantie met kinderen en nog veel meer.