Pauline Joosten (41) is getrouwd en moeder van 4 kinderen en 2 engeltjes. Ze woont in Willemstad, gemeente Moerdijk. Na een aantal jaar in het onderwijs te hebben gewerkt kwam ze via-via terecht in de journalistiek. Ze schreef voor een lokale krant en is momenteel werkzaam bij de stichting Buurtlink.

Sinds maart ’14 heeft ze zitting in de gemeenteraad van Moerdijk. Daar is het geen lieverdje maar hoort wel van collega’s: “Dát is de vraag die we beantwoord willen zien”.

Pauline leidt haar leven in de vijfde versnelling, is Alle Dagen Heel Druk maar heeft naar eigen zeggen géén ADHD, hooguit een positieve variant die haar energie voor tien geeft.

Haar kinderen zijn haar alles en met liefde crosst zij van hot naar her voor de sportieve- en muzikale ontwikkeling van haar koters.
Haar moederhart loopt met regelmaat over van trots. Het is meer dan eens volle bak in Huize Joosten, er wordt bijna standaard voor meer dan 6 personen gekookt omdat er vaak iemand aanschuift. (Bijna) alles kan in Huize Joosten. Pauline heeft nog een ‘surrogaat-dochter’ van 7 maanden oud. Ze helpt de jonge ouders bij de opvoeding.
Pauline heeft een hekel aan besluiteloosheid, getreuzel en het half-bakken resultaat dat daar bij hoort.

Haar ervaringen met haar kinderen en oud-leerlingen gaat Pauline voor ons beschrijven.