Met meer dan twee keer zoveel vitamine C als sinaasappelen en geen vet, suiker, koolhydraten en gluten hoort paprika absoluut thuis in elke gezonde keuken. Zowel voor groot als klein een gezonde snack!
Maar hoe combineer je dit vitamine bommetje met alledaagse gerechten? En hoe krijg je kinderen aan de paprika?

Vijf verrassende manieren om paprika toe te voegen aan het dagelijkse eetpatroon van kinderen, eet het in plaat van…

 • een appel

  Als een verfrissend tussendoortje? Kies in plaats van een stuk fruit voor een paprika. In plaats van een appeltje voor de dorst, pak je net zo makkelijk een paprikaatje voor de dorst. Snij een (rode) paprika in reepjes en zet ze op tafel of geef ze mee in een broodtrommel naar school.

 • Tomatensaus

  De bekendste pastasaus is natuurlijk de tomatensaus, welk kind is er niet dol op? Maar je kunt deze Italiaanse klassieker ook gemakkelijk met gepureerde rode en groene paprika’s maken. Voeg al naar gelang groente en vlees toe en je draait een heerlijke spaghetti met supergezonde saus om je vork.

 • Smoothiefruit

  Lekker met het warme weer en ook nog eens helemaal hip; de smoothie. Één van de ingrediënten die in elke smoothieblender thuishoort is de paprika. Kies de oranje paprika om je smoothie wat zoeter te maken, want dit is de zoetste paprikaatje van allemaal.

 • Soepgroente

  Groentesoep, tomatensoep, kippensoep – nee, vanavond zet je een grote pan met gezonde, volle paprikasoep op tafel. Dat is weer eens iets anders en wedden dat de hele tafel nog een bordje komt halen?

 • Broodbeleg

  Hoe kan een broodje gezond eigenlijk een broodje gezond heten als er vaak geen paprika op zit? Paprika is een gezond broodbeleg voor een luxe sandwich of een snelle boterham. Lekker fris met bijvoorbeeld geitenkaas of vol van smaak op een warm broodje lamsburger.

bron: Tijd voor Paprika