Een dag waar je van moet genieten met je kinderen. Je mag het geen oppassen noemen want dat doet een vader niet op zijn eigen kinderen.

Sam en Puck voelen zodra ze wakker zijn dat het papadag is. Ik denk dat ze dan mijn angst ruiken. Ze voelen dan dat dit de dag is dat ze de macht kunnen overnemen. Zodra mama de deur uit is gaan ze aan het werk. Ze proberen me gek te maken met kleine dingen. Drinken om gooien, brood op de tv uitsmeren, en elkaars speelgoed afpakken.

Ik probeer me niet uit het veld te laten slaan en probeer ze van hun strijdplan af te krijgen door ze voor de tv, laptop, iPhone of PlayStation te zetten. Vaak lukt dit voor een uurtje. Als ik zie dat ze tijdens het tv kijken in hun ooghoeken mijn elke beweging blijven volgen, weet ik dat het tijd is om het huis te verlaten (vaak naar de Lidl). In de Lidl aangekomen gedragen ze zich voorbeeldig. Ze lachen en knikken naar iedereen. Dit natuurlijk om dat er veel getuigen lopen in de supermarkt. Zo lijkt het altijd of papa een jankerd is, als die eens klaagt over zijn kinderen.  Thuis aangekomen nemen ze meestal even pauze omdat ze moe zijn. Ik kan dan weer op kracht komen voor de tweede helft.

De tweede helft

In de tweede helft proberen ze me meestal uit te schakelen door mij te laten schrikken. Vooral Sam speelt dit spel hard en meedogenloos. Ze halen de meest onmogelijke, vaak acrobatische, acties uit. Vaak als ik net de hoek om kom en alleen het einde van de actie krijg te zien. Hierdoor schiet mijn hart vaak door mijn borstkas en weten ze dat de kans groot is, dat ik ze snel omkoop met snoep of koek, om ze rustig te krijgen.

Door het snoep worden ze echter zo druk, dat ik helemaal nergens meer aan te kom. Ik moet alles mee doen en heb totaal geen tijd voor het huishouden.
Het kleine gaatje wat ik dan kan vinden gebruik ik dan voor het avondeten maken, dat vervolgens niet word aangeraakt, omdat ik ze al omgekocht heb met snoep.

Dan komt mama thuis en weet ik dat die vol ongeloof kijkt naar alle huishoudelijke taken die ik niet verricht heb. Hoe kan dit moet ze denken. Mama heeft namelijk wel tijd om het hele huishouden te doen op dagen dat ze thuis is. (Dit heet echter geen mamadag)

Het valt niet uit te leggen dat Sam en Puck de baas zijn en ik overgeleverd ben aan hun dictatuur.

Als ik ze dan aan het eind van de dag naar bed breng, krijg ik dan toch eindelijk waardering. Dikke kussen en knuffels van zowel Sam al Puck. Dat is het moment dat je er achter komt dat er eigenlijk niets mooiers is dan papadag.