Programmeren is vandaag de dag steeds belangrijker.

Leren coderen en programmeren worden de belangrijkste vaardigheden van de 21e eeuw genoemd. In Nederland komt er ook steeds meer draagvlak om in het onderwijs het vak programmeren verplicht te maken voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen die “anders denken” blinken veelal uit op dit vlak. Wij mochten Osmo Coding uitproberen en het is een groot succes.

Osmo Coding leert kinderen problemen op te lossen, logisch na te denken en de basis van programmeren. Het Osmo spelsysteem voor de Ipad is ontwikkeld voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud.
Kinderen kunnen programmeren met Osma Coding door het gebruik van het spel op de iPad in combinatie met fysieke objecten. Dit bevordert niet alleen de ontwikkeling van sociale, cognitieve en motorische vaardigheden, maar stimuleert ook het creatieve denken.

Hoe werkt Osmo Coding

Om met Osmo Coding aan de slag te gaan heb je een Osmo game systeem nodig. Deze kun je online of een mediamarkt kopen.  Daarnaast moet je een game kopen, bijvoorbeeld Coding with Awbie of Brain de brain fitness kit.

Osmo Coding

Osmo Coding werkt met Osmo’s eigen “reflective Al technology”, een tool die de Ipad in staat stelt om de objecten voor zich te “zien”

Met fysieke codeerblokken kunnen kinderen de route bepalen die Awbi (een karakter van Osmo) loopt. Zo sturen ze haar in een reis door een magische wereld.
Elk fysiek codeblok bevat een unieke opdracht die kan worden gecombineerd met andere opdrachten. Door verschillende combinaties te vormen ontstaat er een lastig parcours voor Awbie om te volgen.
Met onder andere het schudden van bomen, het eten van aardbeien en het planten van bloemen, gebruiken kinderen hun rekenkundige denken om de looproute en activiteiten van Awbie te bepalen.
Dit spel is ook heel leuk voor kinderen om samen te doen.

Tangram

Met dit spel, moet je (zo snel mogelijk) een puzzel maken die de Ipad weergeeft. Op de iPad wordt aangegeven als een puzzelstukje op de goede plaats ligt. Dit spel levert een belangrijke bijdrage aan het ruimtelijk inzicht van kinderen. Je kunt dit spel op verschillende niveau’s spelen.

 

Afbeeldingsresultaat voor Tangram osmo

Het team achter Osmo

Dit team bestaat uit jonge ouders van Stanford en Google, die een manier wilden vinden waarbij het zeker is dat de tijd die kinderen achter een iPad scherm spenderen, actief is. Osmo doet dit door het schermgebruik naar een hoger niveau te tillen, en de fysieke wereld in een interactieve omgeving te veranderen. Zo verandert elk fysiek object voor de tablet in een digitaal verbonden spelelement of worden ‘echte’ tekeningen getransformeerd in digitale tekeningen die je terug kunt zien op het scherm van de tablet.

“In een wereld waarin schermtijd simpelweg ‘tijd’ voor kinderen is geworden, zijn we gaan nadenken over de effecten van technologie op de ontwikkeling van onze kinderen. We wilden er zeker van zijn dat onze kinderen belangrijke vaardigheden beheersen die later niet kunnen worden geautomatiseerd door robots, zoals programmeren”, zegt Sharma. “Nu steeds meer mensen zich bezig houden met virtual reality, richten wij ons op de ervaringen die verder gaan dan digitale schermen: de realiteit.”

Andere Osmo spellen die vaardigheden als spelling, tekenen, inzicht en ruimtelijk denken en wiskunde nieuw leven inblazen zijn: Words, Masterpiece en Numbers. Osmo’s toewijding om leerzame, verfijnde en speelse activiteiten te ontwikkelen die de fysieke wereld met de digitale wereld verbindt heeft er in de Verenigde Staten al voor gezorgd dat Osmo een favoriet is van leerkrachten, ouders en kinderen. In 2015 is Osmo zelfs uitgeroepen tot TOTY “Innovative Toy of the Year” finalist. Osmo is er nu klaar voor om dit succes voort te zetten in Nederland met de introductie van Osmo Coding.

[bol_product_links block_id=”bol_58361189d79fd_selected-products” products=”9200000063556819,9200000057863707,9200000057560993″ name=”Osmo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”680″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]