Al plannen voor dit weekend? Tot met zondag 21 juni vindt de CHIO plaats in het Rotterdamse Kralingse Bos. Eén van de grootste paardensportevenementen van Europa. Een spannende paardenfilm kijken met op de achtergrond het gebries en hoefgetrappel van echte viervoeters, dat kan dit jaar tijdens CHIO Rotterdam.

Speciaal voor kinderen vertoont het internationale concours hippique officiel in een openluchtbioscoop The Legend of Longwood. Maar het zijn niet alleen de bezoekertjes van CHIO die de avonturenfilm bekijken, ook hoofdrolspeelster Lucy Morton en actrice Thekla Reuten zijn aanwezig en beantwoorden achteraf vragen van het publiek. De openluchtbioscoop is onderdeel van de jeugdochtend op zondag.

The Legend of Longwoord

The Legend of Longwoord is een avonturenfilm met paarden in de hoofdrol. De 12 jarige Micky Miller (Lucy Morton) verhuist met haar moeder Lisa (Thekla Reuten) en broertje van New York naar het dorpje Longwood in Ierland. Haar komst valt samen met de onheilspellende terugkeer van de Zwarte Ridder, die volgens de overlevering nooit rust heeft kunnen vinden omdat zijn dochtertje hem ontnomen is. Micky ontdekt dat zij voorbestemd is om een driehonderd jaar oude vloek te verbreken. Maar eerst moet ze een kudde witte paarden redden en het mysterie van de Zwarte Ridder ontrafelen. The Legend of Longwood is een Engels gesproken film die geproduceerd is door het Rotterdamse productiebedrijf HollandHarbour. De film werd in ruim twintig landen op kinderfilmfestivals vertoond en won een Silver Griffin op het Giffoni Festival in Italië. De rollen in de film worden grotendeels door Britse en Ierse acteurs gespeeld, maar bekende Nederlandse actrice Thekla Reuten speelt een rol in deze film. The Legend of Longwood wordt tijdens de jeugdochtend van het CHIO vertoond in een speciale  openluchtbioscoop.

De jongen hoofdrolspeelster Lucy Morton en haar filmmoeder Thekla Reuten zullen deze voorstelling bijwonen. Het publiek mag ze daarna een half uur lang vragen stellen over de film en natuurlijk over paarden.

Kinderspektakel voor de kleinere bezoekers

Het Indofin Kinderdorp staat dit jaar in het teken van Robin Hood. Het verhaal van Robin Hood wordt op verschillende manieren verteld. Tijdens de speciale kinderochtend op zondag zal er zelfs een boogschiettoernooi in de Rotterdamse piste plaatsvinden waarbij Robin tegen koning Jan Zonder Land strijdt om de hand van de prinses. En daar zijn natuurlijk ook paarden bij. Verder wordt er in het dorp geschminkt en geknutseld, wordt er met hoefijzers gegooid, kunnen kinderen kastelen bouwen en kunnen kinderen met knuffelpaard Chico op de foto. Het Indofin Kinderdorp is vier dagen lang geopend.