Op vakantie gaan, een heerlijke onderneming, een luxe die je jezelf gunt, een periode van ontspanning, van niks “moeten”, geen werkstress, loslaten, genieten, buitenlucht, quality-time….En vooral een voorrecht om te mógen gaan! Dat je er het geld en de middelen voor hebt om deze “pauze” te kunnen nemen!

Je vakantie begint wanneer jij het wilt, dat kan dus voor iedereen anders zijn. Bij de één begint het als ze op de plaats van bestemming zijn aangekomen, bij de ander in het vliegtuig/bus of auto…..en zo kan het zélfs binnen het gezin nog wel verschillen; bij ons thuis begint het voor de meesten al bij het inpakken van de tassen, maar bij mij begint het stiekem al (veeeeeeelllll) eerder.

Wij hebben drie kids, een beginnende puber die straks naar de middelbare gaat en twee basisschoolkids (gaan naar groep 5 en 6). Onze bestemming is meestal Zuid-Frankrijk en met de vouwwagen is dat dus twee dagen in de auto. Om deze uren zo dicht op elkaar zo vredelievend mogelijk te houden hebben we een soort planning. De kids weten waar ze aan toe zijn, hoe lang iets gaat duren, wat we van ze verwachten en wat ze mogen en krijgen.

Als we eenmaal onze bestemming weten, kunnen we inschatten hoelang we daar over rijden. Vaak moeten we zo’n 1100 km, dus de eerste dag rijden we tot 600 km dan slapen we op een tussen camping en de tweede dag nog zo’n 500 km en dan rond een uur of vier op dé camping. Om de twee uur een verplichte stop, tanken, plassen, (koffie) drinken en eten (lunch of een ijsje) en dan weer de volgende etappe…..maar niet voordat er een cadeautje is uitgepakt!!!

En dáár begint míjn vakantiegevoel dus, het inslaan van die cadeautjes!!! Overal waar ik ben (in echte winkels maar natuurlijk ook online!!) kijk ik of ik nog iets tegenkom wat leuk is voor onderweg of op de camping (ja ook al zijn we nog maar net terug van de ene vakantie, maakt mij niet uit altijd aan het speuren en als ik iets zie…..vooral niet aarzelen, maar gewoon meenemen/meebestellen!! Zéker als het ook nog in de aanbieding is haha!!) (Dit heeft natuurlijk wel een voordeel én een nadeel: het is dan wel lekker goedkoop, maar is het over een jaar nog steeds zó leuk voor die persoon enne wat had ik ondertussen allemaal wel niet in huis?! De berg groeit het hele jaar door, soms schuift er iets weg naar 5 dec of een verjaardag……het overzicht houden hierop is wel even een dingetje, oeps)

Het weekend voor we vertrekken pak ik alle cadeautjes in samen met de oudste. Eerst maken we stapeltjes per kind en dan gaan we meestal even lunchen beneden (en kunnen ondertussen de twee jongsten even neuzen wat er zoal tussen ligt…..hier en daar worden er zelfs pakjes verwisseld  haha prima!! De spanning van wat zal ik krijgen?? Maakt direct plaats voor vlinderkriebels van ik kan niet wachten!! scheelt weer een hoop stress!!)

Wat voor cadeautjes ze zoal krijgen? De oudste wilde vooral heel graag een selfiestick en een luchtbed, de middelste deel 3 uit de boekenreeks De waanzinnige boomhut en de jongste een zwemmende zeemeermin. Verder krijgen ze leesboekjes op avi niveau (of hoger om goed te oefenen), bellenblaas (mét handschoen om met de bellen te kunsten), kleurboeken, potloden, nieuwe dvd’s voor onderweg, puzzelboekjes, (kaart)spelletjes, duikringen, schepjes, emmertjes, bootjes, lego doosjes, een grappig snoepje. Dat soort kleinigheidjes dus. Het blijft een feest om weer in de auto te stappen, nooit een gedoe en getouwtrek op de parkeerplaats!!

KIDS BLIJ —– PAPA & MAMA BLIJ!!!!