Met het gezin gaan kamperen……best nog wel een onderneming…….., vooral als je met wisselende leeftijden te maken hebt. Waar kies je voor? Zon, zee, strand, zwembad, met of zonder glijbaan, kinder animatie, disco, spanning, ontspanning???

Sinds we kinderen hebben gaan we met de vouwwagen. Een flinke joekel waar met gemak 8 personen in kunnen bivakkeren en slapen……haha ja we hebben het inderdaad van begin af aan zéér ruim ingeschat! Uiteindelijk zijn we nu met drie kids en dus is het wel zo fijn om ook in de tent nog wat ruimte te hebben met z’n vijfjes op elkaar. Voor ons is deze ruimte dus ideaal!

Dit jaar wilde de oudste graag in een eigen tentje slapen (en dan óók nog het liefst zo ver mogelijk bij de vouwwagen vandaan…….maar hij zou wel bij ons komen om te eten!!) jaja……NO WAY!! Dan moeten we voor twee plaatsen betalen zeker?! En trouwens…..een beetje loslaten prima, maar niet gaan overdrijven hè?! Nu kon de middelste dus ook verhuizen naar “zijn eigen tentje” onder de vouwwagen en de jongste had dan de slaapcabine voor haar alleen. Iedereen een eigen plekje, geen ruzie meer ’s avonds bij het inslapen en wakker kunnen worden op eigen tempo. Mooi vooruitzicht!!! De middelste heeft er wel flink aan moeten wennen trouwens, maar gelukkig had hij een jaar de tijd en uiteindelijk vond hij het prima.

Allemaal een eigen plekje houdt dan automatisch ook in dat ieder een eigen tas krijgt voor kleding en knuffels (maximaal 3!!!), waar je zelf verantwoordelijk voor bent! Ook dus zorgen voor een overzichtelijke inhoud, schoon goed in de tas en vuile was in de wasmand.

Ik maakte samen met de kinderen een lijstje wat ze moesten inpakken, aantal sokken, broeken, ondergoed etc. Ieder kreeg een eigen uitgeprinte versie om in te pakken……..het loslaten is begonnen! Heel knap, maar ik ben écht niet even stiekem in de tassen gaan neuzen om te zien of er wel genoeg in zat……..hoewel?!……ik heb natuurlijk wel voor de zekerheid nog wat extra sokken en onderbroeken en vesten en t-shirts en kussenslopen na de laatste was in mijn tas gepropt……….ai, ben ik nu gezakt met “loslaten”??

Af en toe hoor ik op de camping wat gemopper, de oudste heeft geen shirts met lange mouwen, de middelste kon geen spijkerbroeken vinden in zijn kast en loopt nu door de bossen te klimmen en klauteren in een chique broek (oh nee, die was voor de feestdagen!!!) en de jongste heeft korte broekjes mee die inmiddels al 2 maten te klein zijn (oeps mijn fout, had die kast toch beter uit moeten pluizen geloof ik) AAAAHHHHHH loslaten, het is soms zo lastig…….en dat mag je dan ook natuurlijk niet laten blijken, gewoon schouders ophalen en inslikken……..

Daar leren ze van……..(en moeders ook)