**//sticky ads code//**

Voor de zesde keer op rij worden dit jaar door de IVN de nationale slootjes dagen georganiseerd. Dit jaar vinden de slootjesdagen plaats van 14 t/m 16 juni. Er is van alles te doen deze dagen. 

Op deze dagen organiseert IVN-natuurgidsen diverse activiteiten geschikt voor jong en oud. Samen kijken naar welke dieren er in en rond de sloot leven, welke planten er groeien en wat de waterkwaliteit van de sloot is.

Wat is er te doen tijdens de slootjesdagen?

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor zowel watermanagement als de biodiversiteit in Nederland. Ze willen hen op een laagdrempelige manier prikkelen het leven in de sloot te gaan ontdekken.

Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. In het weekend van 14 t/m 16 juni gaan we weer samen met (groot)ouders en kinderen van 4 t/m 12 jaar op avontuur langs de waterkant tijdens de IVN-Slootjesdagen. Op ruim 150 locaties in het land staan IVN-natuurgidsen voor je klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren en laten beleven over de natuur in de sloot!

Met de IVN-Slootjesdagen beleef je met het gezin het avontuurlijkste gratis uitje aan de waterkant. Gaan jullie mee naar buiten?

Vanaf medio mei staan alle Slootjeslocaties van 2019 op de website vermeld.

Word Slootjesonderzoeker!

Net als andere jaren worden er ook weer waterbeestjes geteld en waterproefjes gedaan. Na afloop kunnen kinderen zelf hun resultaten invullen op de website van de IVN. Ze zien dan gelijk wat de waterkwaliteit van hun slootje is. 

IVN Natuureducatie

IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid laat jong en oud de natuur van dichtbij beleven, en vergroot zo de betrokkenheid bij de natuur. IVN wil de natuur weer dichterbij de mens brengen, zodat zij de natuur weer in hun hart sluit en hier ook beter voor zal zorgen. Op die manier werken ze aan een duurzame samenleving en aan de individuele gezondheid en het welzijn van mensen. Kinderen zijn een belangrijke doelgroep voor IVN: zij moeten leven in de wereld van morgen en zijn de beslissers van de toekomst