**//sticky ads code//**

Een prachtig verhaal over vriendschap, zelfvertrouwen en de kracht van het woord. Twee buitenbeentjes, twee geheimen, een verhaal. Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom) is een verrassend, ontroerend, maar ook grappig boek. Het verhaal geeft een hele andere kijken op mensen met een lichamelijke handicap, zonder dat het zielig wordt.

Waar gaat Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom) over

Het is nog niet zo gemakkelijk om je verleden achter je te laten. De twaalfjarige spastische Bo verhuist van de stad naar een oude boerderij aan de rand van een dorp. Een nieuwe omgeving, een nieuwe school. Ze kijkt ernaar uit – en ziet ertegenop. Alles hangt af van haar eerste schooldag. En die verloopt funest. Net als Bo denkt dat het weer hetzelfde liedje zal worden als op haar vorige school, ontmoet ze Tom.

Tom is een boerenjongen die zich ontfermt over Bo. Maar al snel komt Bo erachter dat Tom haar voorstraf moet helpen van de juf. Wat heeft Tom gedaan dat hij zo’n grote straf heeft gekregen? Andersom ontdekt Tom dat hij niet de enige is die geheime heeft.  Bo vertelt hem bijna niks over haar leven in de stad. Wat hebben Tom en Bo te verbergen? Een prachtig, gevoelvol verhaal over twee kinderen die beiden een geheim met zich meedragen.

Dankzij Toms bravoure en doortastendheid ontdekt Bo dat je met een beetje lef ineens veel meer kunt zijn dan de anderen ooit in je hebben gezien; dat je zelfs jezelf versteld kunt laten staan. Net als ze Tom begint te vertrouwen, doet hij iets vreselijks en ligt Bo’s verleden ineens op straat. Door Toms poging om het goed te maken ontdekt Bo waarom hij haar helpt. Een ontdekking die alles voorgoed zal veranderen.

Het 175 pagina’s tellende verhaal behandeld thema’s als pesten, vriendschap, voor jezelf opkomen, dood, rouw en acceptie.