Deze omelet rolletjes zien er altijd heel vrolijk uit en zijn super simpel om te maken. Het is een stevig en warm ontbijt. Behalve voor het paasontbijt ook heel leuk als borrel hapje. Het heeft maar een paar minuten voorbereiding nodig, dus je kunt het zelfs op drukke doordeweekse dagen maken. De oven doet het werk, zodat je zelf ook nog even andere dingen kunt doen.
Je kunt de omelet rolletjes goed in de koelkast bewaren. Zo kun je ze over meerdere dagen serveren met een verschillende vulling. Bijvoorbeeld de ene ochtend een gebakken spinazie en kaasomelet en de volgende dag een champignon en worst.
Wat heb je nodig voor de omelet rolletjes
- 12 eieren
- 50 ml melk
- 1/4 kopje bloem
- 1/2 theelepel zout
- Voor de vulling: roomkaas en verse bieslook
Hoe maak je de omelet rolletjes
- Voeg eieren, melk en een beetje bloem toe in een blender. Meng vervolgens alles goed door elkaar;
- Giet het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet het 12-15 minuten in een oven van 200 ° C;
- Controleer na 10 minuten of het ei opstijft. Pas indien nodig de baktijd aan;
- Voeg een vullingen toe, bijvoorbeeld roomkaas met bieslook;
- Gebruik het perkament om de omelet op te rollen. Pak de rand van het bakpapier aan de lange zijde vast en rol de warme, gevulde omelet voorzichtig op;
- Laat het een minuut of twee rusten, snij in plakjes en serveer.
Ideeën voor het vullen van omelet rolletjes
Er is geen reden om vast te houden aan omeletten met gewone kaas. Hieronder enkele combinatie om je omelet rol mee te vullen.
- Roomkaas met bieslook
- Tomaten, in blokjes gesneden avocado en peper-kaas
- Gekookte Italiaanse worst, gebakken groene paprika’s en uien en geraspte mozzarella
- Gestoomde asperges en versgeraspte Parmezaanse kaas
- Verse tomatenblokjes, spinazie en verkruimeld, gekookt spek
- Gerookte zalm, in blokjes gesneden groene uien en roomkaas
- Avocado, in blokjes gesneden verse rode ui en gehakte tomaten
- Gebakken boerenkool en geraspte cheddar
- Verkruimelde feta, in plakjes gesneden zwarte olijven, gehakte rode ui en verse spinazie
- Dungesneden overgebleven biefstuk, gehakte kerstomaatjes en verkruimelde blauwe kaas
- Gehakte verse peterselie, gesneden vleestomaten en vers geraspte Parmezaanse kaas
- Blokjes ham, gebakken groene paprika en uien, en geraspte cheddar