**//sticky ads code//**

O Giraf wat ben je onhandigO Giraf wat ben je onhandig. De boodschap van dit verhaal is niet nieuw, maar blijvend, en zeer fraai uitgevoerd.

Giraf is heel erg groot en heel erg onhandig. Hij probeert vriendjes te maken, maar hij strompelt en struikelt en laat iedereen schrikken. Toch zijn er vriendjes die wel met hem willen spelen – als hij nou maar eens rechtop bleef staan…

Giraf is jong en onhandig. Hij wil graag vrienden maken, maar met zijn lange nek, wiebelige poten en knikkende knieën maakt hij de andere dieren regelmatig aan het schrikken. De stokstaartjes rennen weg, de olifanten raken met giraf in de knoop en van de drinkplaats maakt giraf een groot waterballet. Als giraf valt – verbeeld als een kleurrijke explosie van aarde of water – vallen de woorden op de bladzijde met hem mee. Als een refrein klinkt het steeds: O, giraf, wat ben je onhandig!’ Maar op een dag ontdekt giraf dat lang zijn ook zo zijn voordelen heeft. Voor hemzelf, en voor andere dieren. Hij krijgt vrienden hoog in de lucht.

Gemma O’Neill maakt voor de illustraties in dit prentenboek in oblong formaat gebruik van gemengde technieken. Ze gebruikt onder andere collages, vaak in meerdere lagen, en werkt met verf, ecoline en spattechniek. Haar illustraties zijn hierdoor zeer levendig, doordacht en gedetailleerd. Ze gebruikt felle kleuren voor bv. exotische vogels, maar de vele aardekleuren domineren en geven de illustraties bij de drukte van girafs bewegingen rust.  (Recensie NBD Biblion,Elizabeth Kooman)