Nog een allerlaatste kusje een mooie gedichte bundel, die je eigenlijk liever in de kast laat staan. Want verdriet en afscheid nemen is nooit leuk, voor niemand. De gedichte speciaal voor kinderen maken het verlies draaggaarder.

Gedichten die troost kunnen bieden of het net iets makkelijker kunnen maken om met jonge kinderen over een groot verlies te praten.

Nog een allerlaatste kusje is voor alle kinderen die te maken krijgen met afscheid nemen en het verlies van een dierbare. Dit is een zeer ingrijpende gebeurtenis in een jong leven. De versjes over afscheid nemen in dit boek helpen het jonge kind het verdriet en het gevoel van gemis te begrijpen en erover te kunnen praten. Een gedicht kan verdriet benoemen wanneer je het zelf niet onder woorden kunt brengen, je kunt je herkennen in hetgeen gezegd wordt. Het thema van Nog een allerlaatste kusje is van alle tijden en een natuurlijk onderdeel van het leven waarmee iedereen te maken krijgt – de versjes zijn tijdloos en inspirerend voor vele generaties.

Een gedicht

Ga maar slapen, lieve oma
Onze tijd is nog maar kort
want de dokter kwam vertellen
dat je niet meer beter wordt
nog een allerlaatste kusje
met mijn hand nog in jouw hand
voor je strakjes weg zult vliegen
naar dat onbekende land

Ik bewaar je laatste foto
als mijn kostbaarste geschenk
want je bent weer even bij me
als ik je zie en aan je denk
ga maar slapen, lieve oma
‘k weet jouw leven is voorbij
maar de band zal altijd blijven
tussen, jou, oma – en mij…