Er is een nieuwe generatie, die ander gedrag vertoont dan ‘de wereld’ gewend was, nieuwetijdskinderen

En omdat dit nieuwe gedrag afwijkt van de standaard ‘normen’ en ‘visies’, die ooit voor ‘waar’ zijn aangenomen, wordt er driftig geprobeerd om labels en nieuwe hokjes te bedenken waar de kinderen op ‘ingedeeld’ kunnen worden. Want geen labels, geen controle.
En vanuit deze ‘labeldrift’ blijft de juiste hulp vaak uit. Steeds meer ouders en opvoeders voelen inmiddels haarfijn aan, dat zij niet altijd de juiste diagnose en/of aanpak krijgen voor hun kind. En niet onbelangrijk, een foutief ‘label’ kan redelijk schaden.
Ouders en opvoeders worden steeds bewuster en komen, samen met hun kinderen, steeds vaker klem te zitten tussen ‘de oude wereld van de labels’ en ‘de nieuwe wereld, waarin het hooggevoelig zijn niet langer meer een uitzondering is’.

Maar hoe gaan wij hier als ouders en opvoeders mee om? En wat kunnen wij wel doen om nieuwetijdskinderen te begeleiden?

Wellicht is de uitkomst makkelijker dan gedacht…
Namelijk door de oplossing niet langer buiten onszelf (of onze kinderen) te zoeken, maar ‘gewoon’ in onszelf en onze nieuwetijdskinderen te zoeken.
Want, wat als ‘alles wat kinderen nodig hebben, al in henzelf besloten ligt’? En dat zij zelf de sleutel al in handen hebben?
Dat zou een enorme rust geven toch?
Vanuit deze visie heeft Barbara Veer het boek ‘Hallo, ik ben Gwen’ geschreven. Een boek voor hoog gevoelige kinderen en alle andere kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
In mijn beleving zijn alle kinderen in een bepaalde mate hoog gevoelig. En gaat het om de hoeveelheid prikkels die een bepaald kind kan verwerken en hun reactie hierop. Als deze prikkels te veel worden, dan kan dit zich op verschillende manieren uiten. Het ene kind uit zich in (heel) druk gedrag en het andere kind zal zich meer gaan terugtrekken. Daartussen zit een heel groot grijs gebied.

Met dit boek wil ik kinderen er graag aan herinneren, dat hoog gevoelig zijn geen uitzondering is, maar juist een geschenk… en dat het juist ook heel veel voordelen heeft… want bij het hoog gevoelig zijn hoort een dieper bewustZIJN. Een innerlijke kennis die alleen maar aangeraakt hoeft te worden om verder te groeien.
Het boek ‘Hallo, ik ben Gwen’ begeleidt kinderen, als een eerste stap, in deze overgangsfase naar deze ‘nieuwe’ wereld, door ze van binnenuit te laten groeien en krachtiger en sterker te maken.

Het leert kinderen om dichtbij hun eigen innerlijk kind te blijven of hen weer hierbij terug te brengen.

Daarom wordt er in het boek over deze nieuwetijdskinderen veel aandacht besteed aan de her- en erkenning van het innerlijke kind. En ook wat de voordelen zijn om met dit innerlijke kind samen te werken.
Deze voordelen zijn o.a. het innerlijke kind als een innerlijk kompas, oftewel het leren volgen en vertrouwen van de eigen intuïtie.
Door het innerlijke kind te leren vertrouwen kan er een gevoel van innerlijke veiligheid groeien, waardoor er een sterke innerlijke kracht kan ontstaan. En vanuit deze innerlijke kracht te voelen, ervaren en weten, dat alles wat je nodig hebt ‘gewoon’ in jezelf te vinden is.
In het boek wordt ook aandacht gegeven aan het feit, dat het heel spannend kan zijn om je gevoel ook echt uit te durven gaan spreken. En aan te geven wat je nodig hebt. Hierbij worden coachende tools gebruikt. En een aantal weetjes verteld over bijvoorbeeld ‘projecties’, vertaald in zogenaamde plakkertjes, ‘die andere mensen op je willen plakken’.

Verder wordt het verschil tussen ‘denken’ en ‘voelen’ veelvuldig uitgelegd. En waarom het leren weten van dit verschil, zeker voor hoog gevoelige kinderen, zo handig kan zijn.

Het boek is gevuld met ‘spirituele’ weetjes. En er worden oefeningen en tips besproken, zoals bijvoorbeeld hoe kinderen zich kunnen afsluiten voor energieën van buitenaf, wat heel belangrijk is voor hoog gevoelige kinderen.
In het boek is een ‘geheim’ verweven. Wat de bewustwording van kinderen zou kunnen vergroten. Het heeft te maken met een ‘speciale opdracht’.
Ik kan helaas het geheim in deze presentatie niet onthullen, maar de essentie is, dat het niet voor niets is, dat kinderen hun hoog gevoeligheid hebben ontvangen in dit leven.
Op een speelse manier worden kinderen op de hoogte gebracht van deze ‘speciale opdracht’ en hoe belangrijk hun bijdrage is. Allereerst voor hunzelf, maar ook voor ‘het grotere geheel’, op weg naar de ‘nieuwe’ wereld.
Mijn doel is om met dit boek een nieuw avontuur te beginnen, een beweging, waarbij kinderen leren om dichtbij zichzelf te blijven en keuzes van het hart kunnen gaan maken.

Nieuwetijdskinderen en bewustwording

Als steeds meer kinderen bewust worden van zichzelf en hun intuïtie. En hierop meer durven gaan vertrouwen en handelen, dan zou deze ontwikkeling zich als een olievlek kunnen gaan verspreiden!

Want kinderen die zichzelf durven te zijn, worden indirect ook een voorbeeld voor anderen. Voor andere kinderen, maar ook voor volwassenen…
De kinderen leren anderen dus, van binnenuit, hoe zij het beste begeleid en behandeld kunnen worden… niet meer vanuit een hulpvraag, maar vanuit de manier waarop zij in het leven staan…
Ter ondersteuning bij deze ‘speciale opdracht’ is er bij het boek een bijpassende website waar kinderen terecht kunnen met hun ideeën en ervaringen. En waar ze ook hun vragen kunnen stellen.

www.halloikbengwen.nl
De sleutel is dus binnen handbereik en het is aan ons, om deze aan te reiken…

Warme groet,
Barbara Veer

Het boek is hier te koop

Lees meer over hoog gevoelige kinderen begeleiden