Just Games heeft weer een nieuw spel: My Zoo, voor iedereen die gek is op dierentuinen … en welk kind is dat nu niet! Of voor wie gewoon van gezelschapsspelletjes houd. Eerder verschenen van deze uitgever al de leukste spelletjes, De slimste mens van Nederland en ‘Wie is de mol?’, dus ze weten hoe je leuke spelletjes maakt.

Het nieuwe spel My Zoo is een combinatie van bord- en kaartspel. Bij de start van het spel kiest elke speller vijf verblijven. Als speler moet je er zo snel mogelijk je dierenverblijf vullen en tegelijkertijd kun je er met acties voor zorgen dat de verblijven van je tegenspelers weer leeglopen of zelfs moeten sluiten. Om aan de juiste dieren te komen ruil je dieren met de markt door middel van vraag en aanbod. Dieren uit de dientuinen komen tegenwoordig namelijk niet meer uit het wild maar dierentuinen ruilen onderling dieren met elkaar.  In een verblijf kunnen alleen dieren die daarbij horen. Savanna dieren kunnen alleen in het Savanna verblijf.  Wie als eerste een 5 sterren verblijf opent is de winnaar.

spelmateriaal

Het spel bestaat uit 4 speelborden, 120 dierenkaarten en 20 verblijfskaarten

Leerzaam

My Zoo is niet alleen vermakelijk maar ook een leerzaam spel, waarin je van alles te weten komt over dieren. Het hele gezin leert spelenderwijs over de 120 verschillende dieren in het spel. Welke dieren behoren tot de katachtigen en wie wonen op de Savanne of in de Tropen? Alle interessante weetjes komen voorbij terwijl je de dieren van jouw collectie in de juiste verblijven probeert te plaatsen. Op de markt ruil je dieren door middel van vraag en aanbod, net als een echte dierentuin.

Je speelt My Zoo met minimaal 2 en maximaal 4 spelers vanaf 6 jaar

Het spel is te koop in de meeste speelgoed winkels of bij bol com