**//sticky ads code//**

Op zaterdag 19 september 2015 klinkt op het Amsterdamse Amstelveld voor de derde keer prachtige klassieke muziek, gespeeld door gepassioneerd toptalent. Dit gratis openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld biedt jonge musici niet alleen een podium op een uitzonderlijke locatie, maar geeft ze de kans om samen met ervaren grootmeesters hun talent ten gehore te brengen. Initiatiefneemster en pianopedagoge Tatiana Chevtchouk draagt met dit festival haar passie voor klassieke muziek over op de jonge generatie. De dag begint met een open podium waarop kinderen van verschillende niveaus zullen schitteren. Tijdens het hoofdprogramma staan veelbelovend nationaal talent en toekomstige klassieke musici uit tien verschillende landen op het podium.

Toekomstige wereldsterren van eigen bodem

Aidan Mikdad, 13-jarig pianogenie, speelt voor het eerst samen met een orkest. Het Sinfonia Rotterdam ondersteunt zijn vertolking van een pianoconcert van Mozart.
Lucie Horsch, 15-jarige blokfluitiste, verzorgt een barokconcert begeleid op de klavecimbel.
Laetitia Gerards, 22-jarige vocaliste, winnares van Concertgebouw Young Talent Award 2014, zal zingen onder begeleiding van het Sinfonia Rotterdam.
Maarten Oomes, 16-jarige gitarist, de grote winnaar van het Prinses Christina Concours, zal samen met het JeugdOrkest Nederland het festival ‘s avonds afsluiten met een romantisch gitaarconcert van Rodriguez.
De Fancy Fiddlers, Het Nationaal Kinderkoor, het Roder Jongenskoor en Cappella Amsterdam (samen met JeugdOrkest Nederland) zullen dit programma versterken.

Drie alumni van de beroemde Lizst Academie uit Budapest

Miklós Környei (gitaar), Anasztásia Razvalyaeva (harp) en Renáta Konyicska (piano) treden in het kader van een internationale uitwisseling op als ware cultureel ambassadeurs van Hongarije. Zij spelen werken van de Hongaarse componisten Bartók en Liszt. Via deze samenwerking krijgen Nederlandse talenten op hun beurt de kans om in de mooiste zaal van Budapest op te treden.
Zes topsolisten uit verschillende landen komen samen voor uniek ensemble

Nikita Boriso-Glebsky, violist uit Rusland, Sollene Païdassi, violiste uit Frankrijk, Dana Zemtsov, violiste uit Mexico, Andreas Hering, pianist uit Duitsland, Uxía Martínez Botana, contrabassiste uit Spanje en David Cohen, cellist uit België. Dit Rubik Ensemble komt twee dagen voor het festival samen en brengt tijdens het festival twee muziekstukken ten gehore.

Première: Wonderkind speelt speciaal voor haar gecomponeerd concert
De Weense pianiste Klara Sophie Khomskii (6 jaar) stal vorig jaar de harten van de duizenden toehoorders met haar optreden tijdens Klassiek op het Amstelveld. Dit jaar speelt zij samen met drie kinderen een klein pianoconcert en een speciaal voor haar geschreven stuk, gecomponeerd door de Nederlandse Sonja Schwedersky, met de toepasselijke titel ‘Little hands’.

Open podium

Na de ochtendworkshop ”Podiumpresentatie”, zullen kinderen van verschillende niveaus hun kunsten ten gehore brengen op het grote podium. Alle jonge musici t/m achttien jaar kunnen zich tussen 1 mei en 1 september inschrijven via de website. www.klassiekophetamstelveld.nl

Rondom het hoofdprogramma worden de volgende bijzondere activiteiten op en rond het Amstelveld georganiseerd:
Vrijdagavond 18 september: Openluchtbioscoop muziekfilm
Zondagmiddag 20 september:Masterclass door musici Concertgebouworkest in de Amstelkerk