Op zondag 24 mei vindt de 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats. Deze dag staat dit jaar in het teken van Natuur en Gezondheid met als thema ‘natuur doet je goed’. Gezien de huidige omstandigheden kunnen er geen activiteiten in de buitenlucht plaatsvinden. Maar niet getreurd, digitaal is er van alles te beleven in de Nationale Parken!

Wat kun je allemaal beleven 

Zo kun je bijvoorbeeld op digitale excursie met een Nationale Parkgids of test je (natuur)kennis in de landelijke Nationale Parken quiz. Ook zijn er speciale quizzen voor kinderen. 

Om Nederland beter bekend te maken met de Nationale Parken en toch de bijzondere natuur tijdens de Dag van het Nationaal Park 2020 te laten beleven organiseren we in het weekend van 24 mei:

  • Een Digitale excursietour door elk Nationaal Park –  Ga digitaal op pad met één van onze Nationale Park gidsen of boswachters en geniet van het park en de natuur met een digitale natuurexcursie! Vanuit huis genieten mensen van elke Nationaal Park. Een voordeel aan online: binnen een paar seconden ben je van de Veluwe op de Waddeneilanden.

Ga digitaal op excursie door één van de Nationale Parken

  • De Nationale Parken Quiz – We laten Nederland kennismaken met de bijzondere en unieke natuur van de Nationale Parken. Onder het mom van “wat weet jij van een Nationale Park…” hebben we een speciale quiz gemaakt. Zo beleven mensen vanuit huis een Nationale Park en leren ze de leukste dingen over deze bijzondere natuurgebieden.

Doe de Nationale Parken Quiz!

Zo bieden we tijdens de Dag van het Nationaal Park iedereen de gelegenheid om de bijzondere natuur van de Nationale Parken te ontdekken onder het motto: ‘natuur doet je goed’. 

Natuur doet je goed

De Nationale Parken hebben een belangrijke missie om mensen met de natuur te verbinden. Parken beschermen niet alleen onze waardevolle natuur, ze leveren ook positieve gezondheidsresultaten op. Contact met de natuur is essentieel voor de gezondheid, en in een Europa dat steeds meer verstedelijkt moeten we meer kansen creëren voor burgers om het buitenleven te verkennen. Uit Brits onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die minimaal twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Natuur geeft je een boost waardoor je je fitter en vrolijker voelt. Onderzoek bewijst dat het goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming. Zelfs het kijken naar natuurbeelden heeft een positief effect. Kortom: natuur doet je goed!