30 september start de Kinderboekenweek en is het de Nationale Kinderzwerfboek dag! Veel kinderen in Nederland hebben thuis niet de beschikking over voldoende boeken. Kinderzwerfboek zorgt er al 10 jaar voor dat meer kinderen de mogelijkheid krijgen om te kunnen lezen. Dit doen ze door iedereen op te roepen om ruimte te maken in de boekenkast en gelezen kinderboeken uit zwerven te sturen. Want elk kind moet toch kunnen lezen? Dit jaar doen wij mee!

Woensdag 30 september is het de Nationale Kinderzwerfboek dag, al weer voor het 10e jaar. Er zijn intussen meer dan 3500 Kinderzwerfboek Stations. Plekken waar kinderen boeken kunnen vinden en mee mogen nemen om te lezen. Diverse kinderboekenuitgevers doneren boeken maar ook veel mensen die boeken in de kast hebben staan die ze niet meer lezen, geven enorm dankbaar hun boeken.
Veel KinderzwerfboekStations worden dankzij deze mooie donaties op 30 september aangevuld met de meest prachtige kinderzwerfboeken. Een heel leuk moment om die dag of in de Kinderboekenweek een KinderzwerfboekStation te bezoeken! Kijk op op deze kaart voor een station bij jou in de buurt.

De leukste kinderen doet mee aan de nationale kinderzwerfboek dag. Op onze socials kun je zien waar we allemaal boeken achterlaten.

Mee helpen is gemakkelijk 

Heb je zelf kinderboeken in de kast staan die je niet meer leest en die wel een nieuw leesleven verdienen? Breng deze boeken dan naar een Kinderzwerfboek Station, zodat andere kinderen kunnen genieten van jouw boeken!

Duik in je boekenkast en ruim lekker op, welke boeken heb je uit? Wil je ze nog een keertje lezen? Dan moeten ze terug in de boekenkast. Leg de boeken die je niet meer wilt op een grote stapel. 
Tel alle boeken op die je uit zwerven wilt stuurt. Vraag de speciale zwerfstickers aan op de website van kinderzwerfboeken. De stickers zijn gratis en worden binnen twee weken naar je toegestuurd. De ene sticker plak je op de kaft van het boek. De andere sticker plak je aan de binnenkant van de kaft. Vraag codes aan op de site en schrijf die op de stickers. Je boek is nu klaar om met zijn avontuur te beginnen.

Bedenk zwerfplekken voor je kinderzwerfboek

Dit is het leukste gedeelte. Zwerfboeken kun je achterlaten bij een KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt. Je kunt het boek ook geven aan een vriend die het boek graag wil lezen. Of, nog leuker, je legt het boek in de speeltuin bij jou in de buurt. Soms liggen er zwerfboeken bij de tandarts of bij de dokter.