**//sticky ads code//**

Het zal je vast niet zijn ontgaan: HEMA heeft afgelopen weken een landelijke sintersongwriter-wedstrijd georganiseerd, waarin kids werden uitgedaagd een nieuw Sinterklaaslied te maken. Afgelopen week heeft HEMA de tien winnaars bekend gemaakt, waaronder de talentvolle Mya (9) uit Amsterdam!

Mya Gefferie (9) uit Amsterdam is verkozen tot de leukste sintersongwriter van Nederland. Met haar liedje ‘Klop, klop, klop’ wist zij afgelopen maand vele harten te veroveren. Omdat Mya tot een van de leukste sintersongwriters van Nederland behoort, mocht zij haar zelfgeschreven liedje deze week opnemen in de Wisseloord Studios: de studio waar ook grote artiesten, zoals de Rolling Stones en Tiësto, nummers hebben opgenomen. Tijdens de opname zong Mya, onder toeziend oog van haar familie, de sterren van de hemel. De zoektocht naar de tien leukste sintersongwriters van Nederland is een initiatief van HEMA. Het warenhuis wil met dit gebaar het Sinterklaasfeest teruggeven aan de kinderen. Heel Nederland kan de tien leukste Sintersongs vanaf 4 december via Spotify beluisteren.

Het liedje van Mya heet ‘Klop, klop, klop’ en gaat over haarzelf en haar klasgenoten die klaarzitten om Sinterklaas en Piet te verwelkomen. In het liedje belooft Myra dat al het snoepgoed dat zij dit jaar krijgen, keurig onder iedereen wordt verdeeld. Zelfs de juf mag rekenen op een stukje speculaas! Het liedje is trouwens al een jaar oud, maar is nu voor het eerst opgenomen. “Vorig jaar heb ik ‘Klop, klop, klop’ samen met mijn broertje en opa voor Sinterklaas geschreven, super leuk dat heel Nederland het liedje nu kan horen!”, aldus Mya. Het is niet geheel toevallig dat Myra tot beste sintersongwriter is verkozen. Het is namelijk haar droom om ooit zangeres te worden. De eerste stap in haar carrière is nu gezet.

Sinterklaas weer een kinderfeest
Desiree Vernie (manager Marketing & Communicatie bij HEMA) zegt over de actie: “Over het Sinterklaasfeest wordt heel veel gezegd en geschreven. Wij willen het graag gewoon weer terugbrengen naar waar het wezenlijk om te doen is: een feest voor kinderen. En wat is er leuker dan samen muziek maken? Daarom hebben we alle kinderen van Nederland opgeroepen om samen, solo, met een gitaar of alleen met hun stem zich uit te leven. Met een geweldig resultaat!”.

Bijzondere weekprijzen
Kinderen die geïnspireerd raken door het verhaal van Mya, kunnen net als de negen jaar oude liedjesmaker uit Amsterdam aan de sintersongwedstrijd meedoen. HEMA reikt onder alle inzendingen iedere week bijzondere weekprijzen uit. Denk bijvoorbeeld aan een virtual reality bril of een Instaxcamera. Inzenden kan tot en met 6 december via sintersongwriter.hema.nl.

singersongwriter_hema