**//sticky ads code//**

Echt of niet! Jij mag het zeggen. In de fascinerende familietentoonstelling Monsterdieren in Teylers Museum in Haarlem zie je echte en mythische dieren naast elkaar. Maar het verschil is niet altijd duidelijk. Bij de tentoonstelling is ook het gelijknamige boek verschenen.

Monsterdieren –  fabels en feiten is een rijkelijk geïllustreerd boek. Heel informatief en leuk om met de hele familie te lezen. Monsterdieren is ontzettend leuk voor kinderen (en volwassene) die meer willen weten over bijzondere dieren. Daarnaast is het boek ook een goede voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling Echt of niet! in het museum.

Waar gaat het boek over?

Jet Bakels en Anne-Marie Boer gaan in dit boek op zoek naar de feiten en de fabels achter draken, eenhoorns, de Yeti, Nessie, de Kraken en Bigfoot. Ze duiken in de wereld van de cryptozoölogie, waar bewijs wordt gezocht voor onontdekte dieren. Ook al vinden ze dat bewijs niet altijd. Afwezigheid van bewijs is nog geen bewijs van afwezigheid. De kennis over monsterdieren is altijd in beweging, van mythisch dier kunnen ze werkelijkheid worden en andersom. Sommige krijgen de status van beschermde diersoort, andere het etiket van cultureel erfgoed. Zo stappen ze van het ene verhaal in het andere en bewegen zich tussen fabel en feit.

In het boek Monsterdieren gaan de schrijvers op zoek naar de feiten en fabels achter de Yeti, Nessie, de Kraken en Bigfoot. Over hoe we waarnemen en hoe wetenschap werkt.
Waarom zijn speurders, wetenschappers, kunstenaars, kinderen en volwassenen al generaties lang geboeid door wereldberoemde beesten als Yeti en Nessie. Bestaan ze echt.

Ontdek het samen met je kinderen in dit prachtige boek en vergeet niet de indrukwekkende tentoonstelling te bezoeken.  Op vetoon van je boek in de museumwinkel, krijg je een affiche cadeau.
Het boek telt maar liefst 96 bladzijde en is geschikt voor alle leeftijden.

De expositie Monsterdieren. Echt of niet? is te zien van 10 februari t/m 10 juli 2018 in Teylers Museum in Haarlem.