Het recept van deze week is: Gehaktbroodjes met aardappelpuree, doperwten en bospeen.
Een heerlijk recept wat bijna elke kunt lust, kleurrijk en voedzaam. Je kunt recept natuurlijk gezellig samen met een kind maken. Ze kunnen bijvoorbeeld het gehakt kneden.
De bereiding kost je ongeveer 45 minuten
Voor zes personen heb je de volgende ingrediënten nodig:
2 volkoren boterhammen
1 sjalot
2 teentje knoflook
350 gr bospeen
10 g peterselie
500 gr rundergehakt
2 tl mosterd
125 gr geraspte jong belegen kaas
1 kg kruimige aadappels
30 gr boter
150 ml meld
200 gr doperwten (vers of diepvries)
Bereiding van de meatloaf
- Verwarm de over voor op 180 graden
- Snijd de korsten va het brood en rooster dit. Maal het brood fijn met de keuken machine. Maak de sjalot, knoflook en de wortels schoon
- Maal de sjalot, knoflook, peterselie en 75 gram wortels in een klein kommetje met de keukenmachine fijn.
- Meng het gehakt de fijngemalen groten, mosterd, kaas, zout, peper en broodkruim. Maak hier zes langwerpige “broodjes”van. Leg deze vervolgens op een ingevette ovenschaal op de bakplaat.
- Bak de gehaktbroodjes in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde over
- Schil en kook intussen de aardappels in water gaar.
- Kook de bospeentjes net gaar in water en kook de erwten in een paar minuten gaar.
- Verwarm de de melk. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Maar er met de melk en boter een smeuïge puree van. Breng dit eventueel op smaak met zout en peper.
- Serveer de puree op een boord, schep de doperwten hierop en leg de bospeen en mini meatloaf erbij.
Meer leuke recepten vind je in Zoet spruiten