Jo Simmons komt met een nieuw boek! Na Broer te uil en Mijn verjaardag gaat niet door, is er nu Mijn super slimme ik! Een fantastisch en humoristisch boek over Cornelis, een jonge uitvinder.

Waar gaat Mijn super slimme ik over?

Cornelis doet mee aan Junior Mega Brein, een populaire kennisquiz voor geniale wonderkinderen. Hij is vastbesloten te winnen, alleen is er één klein probleem: hij is helemaal geen geniaal wonderkind. Gelukkig is zijn zus Minerva superslim en heeft zij al talloze kenniscompetities gewonnen. Cornelis hoeft dus alleen maar haar brein te stelen. Hoe moeilijk kan dat nou zijn? 

Waarom moet je Mijn super slimme ik lezen?

De Experimenten en uitvinden van Cornelis zijn lekker extreem, hij doet rare en grappige onderzoeken, wat de fantasie van kinderen prikkelt. In het boek zitten veel kleurrijke personages waaronder Cornelis Senior, de opa van Cornelis. Hij woont op een woonboot met zijn door kaas geobsedeerde papagaai en helpt Cornelis met zijn plan om het brein van zijn zus te stelen. Een spannend en vrolijk verhaal wat jonge kinderen zal boeien. 

Het boek is heel toegankelijk voor de beginnende lezer. De regelafstand is groot en letters zijn duidelijk. De tekst is rijkelijk geïllustreerd met zwart wit prenten. Dit maakt dat de jonge lezer ook even kan ontspannen alvorens weer verder te lezen.  

Meer boeken van uitgever Billybones: Leeuw met strepen en De sterrensteen