**//sticky ads code//**

Inmiddels zijn de scholen al weer even bezig en in de tussen tijd is hier al weer aardig wat ontwikkeling, binnen school en in de thuis situatie.

De eerste week begon tegen verwachting goed, we hadden een vrolijk lief meisje in huis die lekker in haar vel zat. Helaas duurde dit niet zo lang aangezien de juf onze dochter niet begrijpt.  En onze dochter ook heel sterk dit gevoel heeft dat dit zo is ( wat een naar gevoel moet dat zijn, omdat school een veilige warme plek moet zijn.

Thuis totaal een ander kind

Maar goed onze meid staat stevig in haar schoenen en laat zich niet zo makkelijk uit het veld slaan. Met het gevolg op school houd ze zich groot en thuis barst de bom is het lieve rustige zelfstandige meisje ineens een draak die om alles ruzie maakt, overprikkelt is, aan mama hangt over al en nergens, niet meer alleen durft te slapen kortom niet een prettige thuissituatie. Maar door ervaring ermee en mijn eeuwige geduld kan ik haar laten ontprikkelen door te knuffelen, muziekjes te luisteren, een boekje voor te lezen of heerlijk samen te kleuren, maar het vergt veel van mij als moeder die alles zelf moet dragen ( man is internationaal chauffeur). Na wat gesprekken met een super lieve ib er op school gaat onze lieverd weer naar school met een aangepast programma even werken even ontprikkelen en kleine gesprekjes met de juf, maken dat ze weer wat beter in haar vel zit en we nu met school een intensief programma gaan draaien. 

Aankomende weken gaat ze onderzocht worden omdat we sterk denken dat ze een beelddenker is en daardoor achterstand heeft ontwikkeld omdat dat extra denkwerk is voor. Mocht ze een beelddenker zijn dan krijgt ze van school een aangepast lespakket. Kortom er is veel gebeurt en we zijn er nog lang niet.

Hoe weet je of je kind een beelddenker is?

Ik ben erg benieuwd of er meer ouders van beelddenkers deze site bezoeken en mijn blog lezen.

Een vraag voor deze ouders of mensen die er ervaring mee hebben, hoe kwamen jullie erachter dat jullie kind een beelddenker was.

Volgende keer kom ik hier weer op terug en hoop al een uitslag te kunnen vertellen,
Voor nu een warme groet en bedankt voor het lezen…

Sonja