**//sticky ads code//**

Het is bijna Moederdag. Heb je zin om met je kind(eren) boeken te lezen waarin mama een grote rol speelt?  De komende twee weken enkele tips van ons om helemaal in de stemming voor Moederdag.

De mooie tekeningen en het grappige, ontroerende verhaal van Kleine Uil spreekt kinderen aan en maakt het wellicht tot een van de favoriete boeken in hun boekenkast! 

Kinderen moeten elke keer weer lachen om Eekhoorn die Kleine Uil meeneemt naar de verkeerde moeder.

Een kleine uil valt al slapend uit het nest op de zachte bodem van het bos. Eekhoorn wil hem helpen bij het zoeken naar zijn mama. De aanwijzingen van het uiltje zijn beperkt en dus komen ze enkele malen terecht bij een verkeerde mama. Kleine Uil vertelt dat zijn moeder heel groot is. Eekhoorn denkt wel te weten wie zijn moeder is en neemt Kleine Uil mee naar een beer. Kleine Uil is natuurlijk verdrietig en zegt dat zijn moeder puntige oren heeft. Eekhoorn neem hem weer mee en levert Kleine Uil af bij een konijn. Ook dit is natuurlijk niet zijn moeder. Kleine Uil zegt dat zijn moeder grote ogen heeft. Eekhoorn neemt hem mee naar een kikker. Kleine Uil is heel erg verdrietig, maar de kikker weet wie zijn moeder is. Kikker heeft gezien dat de moeder Kleine Uil aan het zoeken is. Samen met Eekhoorn brengt hij Kleine Uil terug bij zijn moeder. Moeder Uil en Kleine Uil zijn heel erg blij. Eekhoorn en kikker mogen koekjes komen eten in het nest!