De gezellige december maand is weer begonnen. De eerste kerstkaarten vallen binnenkort al weer op de deurmat. Een kerstkaart versturen is een leuke en persoonlijke manier om je vrienden, familie en kennissen fijne feestdagen toe te wensen. Het aanbod aan kerstkaarten in de winkel is overweldigend, maar ook erg standaard. Zelf vind ik echt persoonlijke kaarten het leukst.

Een kerstkaart waarop naast een kerstwens ook een foto van de kinderen of het complete gezin te zien is. Deze bewaar ik ook altijd en het is leuk om de ontwikkeling van kinderen te zien, door de jaren heen. Zelf sturen we al jaren persoonlijke kerstkaarten naar vrienden en familie. De reacties hierop zijn altijd erg leuk.
Jarenlang hebben we de familie schoolfoto van de kinderen gebruikt. De schoolfotograaf maakte toen ze nog jong waren altijd een foto waarbij ze met zijn drieën boven elkaar lagen, wat een beetje leek op een kerstboom.  Na vier jaar was deze opzet niet meer zo origineel dus dit jaar hebben we thuis een fotosessie gehouden, speciaal voor de kerstkaart. Nog best lastig om een leuke foto te maken waar ze alle drie leuk op staan en hun ogen open hebben. Na enkele pogingen, zijn er een paar leuke, geschikte foto’s uitgekomen voor de kerstkaart.

Een persoonlijke kerstkaart maken

Tot voor kort bewerkte ik de foto’s met een fotobewerkingsprogramma, zeer tijdrovend. Dit jaar doen we het dan ook anders. Via Kaartje2go maken we de kaarten online. Je hebt keuze uit verschillende ontwerpen. Zo kun je kiezen uit een kaart met een collage van 6 foto’s of een kaart met winter sneeuw erop.

Deze kun je vervolgens bewerken en aanpassen, zodat ze helemaal passen bij je eigen smaak. Je kunt een filter over de foto plaatsen, het kader aanpassen. Zowel in kerst als oud en nieuw stijl. Handig voor als je verwacht dat de kaart tussen kerst en oud&nieuw pas op de deurmat gaat vallen. Vervolgens kun je extra afbeeldingen zoals een kerstbal of cadeautje toevoegen. Je kunt kiezen voor de uitvoering als enkele of dubbele kaart.

Ik ben benieuwd hoeveel persoonlijke kaarten we dit jaar gaan ontvangen. En uiteraard  ben ik erg benieuwd naar de reacties op onze eigen kerstkaart dit jaar.