Na haar HBO opleiding Sociale Pedagogische Hulpverlening (SPH) is Maaike Orthopedagogiek gaan studeren aan de RijksUniversiteit in Groningen. Tijdens deze studie heeft ze voor de specialisaties Leerproblemen en Jeugdzorg gekozen. Gedurende haar stage bij het Voortgezet Speciaal Onderwijs cluster 2, werkte Maaike met kinderen met een taalontwikkeling stoornis. Deze stage werd omgezet in een aanstelling. Na deze baan is ze als orthopedagoog & dyslexiebehandelaar aan het werk gegaan in dienstverband. Ondertussen heeft ze de opleidingen tot Kindercoach en ReAttach therapeut opgepakt en succesvol afgerond.

Sinds een jaar heeft Maaike afscheidt genomen van deze baan om zelfstandig verder te gaan. Het geeft haar de kans alle kennis die ik door mijn opleidingen en werkervaring heb opgedaan te combineren.
Ze is ervan overtuigd dat ze haar liefde en zorg voor kinderen op deze manier nog beter in kan zetten. Want naast alle theoretische kennis die Maaike tijdens haar studie, cursussen en opleidingen opdeed, is het even belangrijk dat ze van haar werk houdt. Bij haar werk betekent dit, dat ze van kinderen geniet, dat hun ontwikkeling haar fascineert en dat je elk kind als een individu ziet met alle recht op geluk.

Maaike woont in hartje Groningen en daar vind je ook haar praktijk. Ze houdt van de stad, maar is ook graag op reis, speelt met veel plezier een bordspel en is ook nog creatief (en dat is een fijne eigenschap als je met kinderen werkt).  Meer over Maaike op begeleidingbijmaaike