Richard Branson, voorvechter om dyslexie anders te framen heeft met zijn stichting Made by Dyslexie, een prachtige mijlpaal bereikt. Op het professionele netwerk LinkedIn is dyslectisch denken toegevoegd aan de lijst met erkende vaardigheden.
Dit is belangrijk omdat het deze unieke manier van denken erkent als een positieve eigenschap. En iets waar mensen trots op moeten zijn. Dyslectisch denken is een vaardigheid die je een voorsprong kan geven op het werk. Je hebt waarschijnlijk sterke probleemoplossende vaardigheden, een grote verbeeldingskracht en creatief.

Dyslectisch denken

Richard Brandson is er trots op een dyslectische denker te zijn en hij heeft het in zijn voordeel gebruikt om het merk Virgin vorm te geven. Pas toen hij op zijn zestiende met school stopte, kon hij zijn gebrek aan interesse in hoofdrekenen, zijn dwalende geest en korte aandacht spanne in een geheel nieuw licht plaatsen. Waar anderen problemen zagen, zag hij oplossingen. Onoverkomelijke uitdagingen werden eindeloze kansen. Hij was in staat om dingen gemakkelijk te vereenvoudigen en het grotere geheel te zien.
Richard stond zijn slechte spelling niet toe om de start van zijn eerste bedrijf, Student Magazine, te voorkomen. Hij leerde al vroeg delegeren en zich te omringen met mensen die hem konden helpen op de gebieden die hij lastig vond. Wiskunde is een goed voorbeeld. Tot verbazing van de mensen om hem heen heeft hij de concepten netto en bruto nooit kunnen begrijpen! Maar dat was geen belemmering voor de oprichting van de Virgin Group (gelukkig had hij een aantal briljante accountants om zich heen om hem op het goede spoor te houden!)

Een dyslectische denker zijn betekent ook dat je een mensenmens bent. Zo houd Richard Brandson ervan om de telefoon op te pakken en dingen door te praten. Dit heeft zijn stijl als leider en teamlid gevormd. Door deze manier van denken kan hij het niet laten om vragen te stellen en na te denken over oplossingen. Zonder nieuwsgierigheid zou innovatie niet bestaan.

Innovatie

Dyslectisch denken is verantwoordelijk geweest voor enkele van de grootste sprongen die de mensheid ooit heeft gemaakt. Van de gloeilamp tot de auto, het vliegtuig tot onze verkenning van de ruimte. Het wordt dus tijd dat we opnieuw definiëren waar het voor staat. Recent onderzoek van Made By Dyslexia heeft uitgewezen dat, in het licht van de opkomst van Artificial Intelligence, dyslectici de exacte vaardigheden hebben die nodig zijn voor de werkplek van morgen, zoals uiteengezet door het World Economic Forum.
Wat dat betreft, heeft Dictionary.com, in een nieuwe ongelooflijke stap voorwaarts, bevestigd dat het “Dyslectisch denken” zal toevoegen als een officiële term, die zijn “sterke punten in creatieve, probleemoplossende en communicatieve vaardigheden” beschrijft. LinkedIn en Dictionary.com geven dyslectisch denken de erkenning die het verdient

De kracht van dyslexie