We leven in een mooie, doch vaak hectische wereld, opgroeien in deze wereld kan soms best een uitdaging zijn. Levi en het witte wonderdoosje gaat over jong zijn in een veranderende wereld, over pesten, scheiden, schuld en vriendschap. Over de oplossing die er altijd is. Als je je best maar doet.

Levi en het witte wonderdoosje

Op straat vind de elf jarige Levy een klein, wit, glanzend doosje. Ze neemt het mee, wat het begin is van veel vreemde dingen die gebeuren.  Spannende dingen die haar afleiden van haar gescheiden ouders en haar problemen op school, maar die ook best eng zijn. Op een dag krijgt ze via het doosje een uitnodiging om naar een plek te komen waar ze haar kunnen helpen. Een plek die anders is dan alles wat ze ooit heeft gezien.

De hoofdpersoon Levy

Levy is een dromer en snel afgeleid op school. Dat komt voornamelijk door haar drukke hoofd haar hoofd is altijd met van alles bezig maar niet met datgene waar ze mee bezig zou moeten zijn. Doordat ze anders is dan andere kindjes uit haar klas wordt ze ook geregeld gepest. Levi beleeft een geweldig avontuur dat haar helpt om te gaan met haar drukke hoofd.

Een toegankelijk boek

Levi en het witte wonderdoosje telt 222 bladzijden. Het heeft korte hoofdstukken, wat het ook heel geschikt maakt om steeds een klein stukje te lezen. Maar omdat de hoofdstukken eindigen met een korte teaser of cliffhanger wil je graag doorlezen. 
In relatief korte en toegankelijke zinnen wordt een realistische leefwereld van een jonge tiener beschreven. Het boek bespreekt een aantal moeilijke thema’s, die in kinderlevens kunnen spelen. Thema’s als vertrouwen, vriendschap, scheiding en veiligheid, maar ook adhd, concentratieproblemen en pesten. Ondanks dat dit zware thema’s zijn, is het boek speels en vrolijk. 

Levi en het witte wonderdoosje is zeker een aanrader voor jonge kinderen met ADD/ADHD die anders zijn als andere maar niet precies weten waarom. Ze kunnen veel steun vinden in het boek.