Liz Petrone heeft vier kinderen (12, 11, 7 en 3) en een baan. Op Facebook vertelt ze over een gemiddelde dag.  Zo herkenbaar voor werkende moeders!

Vanmorgen heb ik vier slaperig mensen wakker gemaakt. Sommige voorzichtig, sommige heb ik geprikt, en bij eentje trok ik de dekens van het bed; ik probeerde haar vervolgens op de vloer te rollen. Ik ben niet trots op dat laatste.

Ik heb vijf bedden opgemaakt, eentje twee keer, omdat iemand weer in bed kroop en probeerde weer in slaap te vallen. Misschien was ik dat zelf wel.

Ik nam een douche en maakte van mezelf weer zoiets als een mens en ik spoelde drie toiletten door.

Ik heb twee zeer sterke kopjes koffie gemaakt.

Ik heb een kind en mezelf aangekleed en een ander verteld dat haar “outfit” er vermoedelijk voor zou zorgen dat ik werd opgepakt als ze zo het huis uit ging.

Ik heb ze eraan herinnerd om hun tanden te poetsen. Vier keer. Niemand heeft het gedaan. We zijn er mee bezig.

Ik riep ” stop met schreeuwen Je maakt de buren wakker!” luid genoeg om de buren wakker te maken. Vele, vele malen.

Ik ben op weg naar school gegaan, om een tijdje later terug te keren om de dingen te pakken  die de kids vergeten zijn.

Ik stond op de bushalte en wachtte op nog twee bussen terwijl ik tevergeefs probeerde de kleintjes uit de boom van de buren te vissen.

Ik zag ze weg rijden, ze zwaaide en ik liep terug naar mijn lege huis.

Ik heb de ontbijttafel en keuken opgeruimd en rond slingerend was in de wasmand gedaan.

Ik geef de hond eten, zet de tv en het koffie apparaat uit, even als 12 lichten die nog branden in huis.

En dit alles voor 9:00 uur.

Tegen de tijd dat ik in mijn stoel op het werk zit en mijn computer aan zet, zegt mijn fitbit dat ik 2.5 km gelopen heb. Allemaal om ons klaar te maken en het huis uit te gaan.

Ik zeg je dit niet om sympathie te zoeken. – nee, helemaal niet. Ik heb geluk dat ik een baan heb die me flexibiliteit biedt. Ik heb geluk dat ik een baan heb. Ik heb geluk dat ik vier gezonde kinderen heb en geen extra uren nodig heb om voor speciale behoeften te zorgen, of naar extra dokters afspraken te gaan. Ik heb geluk dat ik in een cultuur leef waar vrouwen vrij kunnen werken buiten het huis. Ik heb geluk dat ik gezond genoeg ben om dit allemaal te regelen.

Nee, ik vertel je dit, want als nog een persoon tegen me zegt ” wow, het is zeker leuk om binnen te komen walsen om 9:00 uur,” dan flip ik. 

Naar de werkende mama ‘ s, ik voel je.  Maar meer dan dat, aan alle mama ‘ s, ik neem een slok van mijn (nu koude) koffie. Zet hem op, ga zo door, wat andere ook zeggen. 

facebook