Tegenwoordig heeft bijna 1 op de 3 gezinnen een iPad of ander tablet in huis.  Peuters en zelfs baby’s kunnen al tikken en vegen op een tablet. Het is verbazingwekkend hoe snel kinderen leren en nieuwe dingen uitproberen.  Leuke apps voor kinderen! Kinderen weten razend snel leuke spelletjes te vinden. Maar er zijn ook veel (gratis) apps die bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. De Leukste Kinderen houdt u wekelijks op de hoogte van leuke apps voor kleuters. We beginnen met alle gratis apps voor kinderen, want het leven is al duur genoeg.

Deze week drie leuke apps voor kinderen

Juf Jannie – Cijfers

 

leuke apps voor kinderenVoor kinderen die net naar school gaan

Veel peuters en kleuters zijn van nature geïnteresseerd in getallen. Getallen zijn belangrijk in het dagelijks leven. Tellen is nodig om te kunnen rekenen. Met deze app maakt een kind kennis met de cijfers 1 tot en met 10. Via twee keuzes kan een kind kiezen om de cijfers te horen of om de cijfers te zien met de aantallen die er bij horen. Raak de cijfer aan en het getal wordt uitgesproken. In het tweede spel zijn de getallen aan een paard, twee koeien gekoppeld.

 

Letter leggen

leuke apps voor kinderenVoor kleuters

Met de maan roos vis letterlegger kunnen kinderen spelenderwijs woorden leggen. Deze app is leuk voor kinderen die interesse tonen voor letters en woorden en voor beginnende lezers. De app opent met een plaatje en daaronder liggen meer dan dertig letters. Jammer is wel dat je de klank van de letters niet hoort. Pas na het leggen van de luiste letters wordt het complete woord uitgesproken. Maar met een beetje hulp van ouders kun je samen speuren naar juiste letters.

 

Zusje


leuke apps voor kinderenVoor kinderen vanaf 6 jaar

Een app van het prentenboek Zusje. Zusje en Poesie willen graag op stripavontuur. Maar dat lukt ze niet zonder hulp. Zusje en Poesie kunnen verder worden helpen door de tekeningen af te maken. In de app missen verschillende voorwerpen, zelf kunt ingetekend kunnen worden! Zo is zelf te bepalen hoe het verhaal verloopt, bijvoorbeeld hoe de koffer van de tekenaar eruit ziet en wat erin zit.

 

Meer apps voor kinderen die willen leren lezen