Niet voor elk kind is het even makkelijk om letter en klanken te leren herkennen. Het boek Letters leren is een eitje, helpt hiermee.

Letters leren is een eitje! is hét handige opzoekboek voor ouders en kinderen om samen de letters te leren en te leren lezen. Je kunt de ezelsbruggetjes gebruiken om een kind te helpen letters & klanken te herkennen. Zowel voor thuis als op school heel handig en vooral ook leuk!

Een van onze favoriete is de J van Jas. Als een kind de letter J niet weet, dan kun je als hint geven “aan het hakje kun je je Jas hangen”

De ezelsbruggetjes zijn zo veel mogelijk gekoppeld aan de vorm van de letter of klank. Ze zijn daardoor makkelijk te onthouden. Ook besteedt het boek aandacht aan het onderscheiden van letters & klanken die erg op elkaar lijken zoals de”b” en de “d” en de “ie” en de ei”. Iets waar beelddenkende en dyslectische kinderen vaak veel moeite mee hebben.

Rita Cramer is heeft het boek voor Floortje en Guus geschreven, haar dochter en zoon. Tijdens het voorlezen aan haar dochter Floortje (toen 4) wilde ze graag weten wat er naast de plaatjes stond.
Zo zijn we begonnen met leren lezen. Voor de letters die ze lastig vond, tekende Rita ezelsbruggetjes.
Deze schetsjes vormen de basis van dit boek.

Naast een introductie van alle letters & klanken besteedt dit boek ook aandacht aan het onderscheiden van een aantal letters & klanken. Als Floortje bijvoorbeeld “baar” in plaats van “daar” las, vroeg Rita haar het “bed” met haar handen te maken. Zo zag ze zelf dat het “daar” moest zijn en las ze weer verder.

Met behulp van dit boek kun je als ouder hints geven en komt je kind zélf met het antwoord.
Zo wordt letters leren een eitje!

Het boek Letters leren is een Eitje is onder andere te koop bij Bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_58136f234873f_selected-products” products=”9200000037377221″ name=”boekentip” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]