Wil je de kinderen s ochtends een keer iets anders te eten geven verwen ze dan met deze gezonde en voedzame bananenpannenkoeken. Super lekker en heel gemakkelijk te maken. Voor deze pannenkoeken heb je slechts twee ingrediënten nodig. Die je vaak wel in huis hebt.
Wat moet je klaar zetten?
De twee ingrediënten die je nodig hebt zijn: bananen en eieren. En natuurlijk een beetje kokosolie om in te bakken.
Je kunt het beste een rijpe ietwat bruine banaan gebruiken, weggooien is zonden.
Voor vier bananenpannenkoeken hebt je de volgende hoeveelheden nodig
– 1 rijpe banaan
– 2 eieren
– voor de garnering: wat kaneel, banaan of bosvruchten.
Bereidingswijze voedzame bananenpannenkoeken:
De bereiding van de bananenpannenkoekjes is heel simpel.
Knijp de banaan alvast in zijn schil een beetje fijn, dat maakt het prakken makkelijker.
Schil de banaan en prak deze fijn in een kom.
Het handigste is om een beetje een rijpe banaan te gebruiken, zodat deze lekker makkelijker kunt prakken. Als het prakken toch een beetje moeilijk gaat, kan je alvast een ei toevoegen of de staafmixer gebruiken. Voeg vervolgens de eieren toe en meng alles goed door elkaar.
Voor het bakken kun je het beste een koekenpan met goede anti aanbak gebruiken. Verwarm de olie en doe een beetje beslag in de pan. Bak vervolgens de pannenkoekjes om en om bruin.
Klaar! Nog even wat kaneel erover en je zet je kind een heerlijk gezond ontbijt voor om de dag mee te beginnen.
Waarom zijn deze bananenpannenkoeken gezond
Deze bananenpannenkoekjes zijn gezond omdat er uitsluitend een banaan en eieren in zitten. Een banaan geeft je kind snel nieuwe energie. In banaan zit vitamine B6 wat de cognitieve functie van een kind helpt verbeteren. Het schijnt ook dat je vrolijk wordt van banaan.
Eieren bevatten onder andere eiwitten choline. Choline is belangrijk voor de ontwikkeling van onze hersenen.