Onlangs zijn in het Legoland Discovery Centre in het Duitse Oberhausen een aantal nieuwe attracties geopend, waaronder een pirateneiland, DUPLO-jungle en ridderkasteel. Een bezoek aan Legoland Oberhausen is mooi te combineren met een bezoek aan Sealife.

In ruim ander half uur rijden vanaf Utrecht ben je op CentrO-Promenade, waar ruim voldoende gratis parkeergelegenheid is. Voor een bezoek aan beide parken kun je hier je auto parkeren. Naast de pretparken is er teven een grote food court waar je kunt eten.

Bij binnenkomst wordt je in de “fabriek” eerst verteld hoe lego stenen worden gemaakt. Om de beurt mogen kinderen op de grote rode knop drukken, tot dat het hele proces doorlopen is. Als souvenir krijgt iedereen een legosteen mee naar huis.

Het overdekte LEGOLAND Discovery Centre opende begin april 2017 de deuren van enkele nieuwe speelhoeken, waaronder een pirateneiland met piratenschip, een DUPLO®-jungle en een ridderkasteel. Door de interactieve elementen valt hier van alles te ontdekken voor kinderen. Net als in de film kunnen kinderen onder en tussen de laserstralen door kruipen in Lego Ninjago. Hier draait het allemaal om de geheime krijgskunst van ninja. Vaardigheid, responsiviteit en perfecte dekmantel zijn in de vraag. De Ninjago laser trainingskamp biedt plezier voor het hele gezin. Een interactieve doolhof van lasers kan worden aangepast in verschillende gewichten loop, waardoor je een echte ninja!

Natuurlijk kunnen zowel jonge als oude LEGO®-fans ook zelf met LEGO aan de slag, bijvoorbeeld door het bouwen van een pirateneiland. Wat oudere kinderen kunnen schepen laten zinken in een moderne variant van Zeeslag. En voor de jongste bezoekers ligt er een speurtocht in de gloednieuwe DUPLO-jungle in het verschiet. Hier leven verschillende wilde dieren, zoals olifanten, apen en tijgers. In het LEGOLAND Discovery Centre, 364 dagen per jaar geopend, kunnen zowel ouders als kinderen zich urenlang vermaken.

Op avontuur met de schildpad

Vanaf het LEGOLAND Discovery Centre zijn bezoekers te voet binnen een paar minuutjes in het naastgelegen SEA LIFE. Dit grootste aquarium van Duitsland betrekt de bezoekers bij de leefwereld van één van de oudste dieren op onze aarde, de schildpad. Via aantrekkelijke gangen wandel je langs de prachtige verblijven van de onderwater dieren. Sinds kort kun je in Sea life op schilpaddenavontuur. Langs de route kom je mooie grote en kleine schilpadden tegen. Waarbij de grote schildpad in het bassin in het restaurant en het meest indruk wekkend was.

Beide parken zijn op een verschillende manier heel leerzaam voor kinderen. In Legoland leven ze zich helemaal uit, creativiteit kent geen grensen. In Sea Life kijken ze hun ogen uit. En in beide parken ontdekken ze steeds nieuwe dingen.