Kinderen zijn vaak dol op lasagne, deze keer een heerlijk recept met paprika, gezond en kleurrijk!

Deze lasagne is gemakkelijk en snel te bereiden. Met 20 minuten voorbereiding en 25 minuten wachten staat er een lasagne om van te smullen. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

– 2 rode paprika’s
– 1 courgette
– 1 pak volkoren lasagnevellen
– 1 pot tomatensaus, bio en zonder suiker >pastasaus
– 400 gram (biologische) rundergehakt
– 1 bol mozzarella, in plakken
– 300 gram spinazie
– handje basilicum
– zout en peper

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken, en de paprika in blokjes. Rul het gehakt in een koekenpan en zet opzij.

Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan, fruit de ui en knoflook kort en voeg de paprika toe. Voeg na een paar minuten de spinazie toe en verwarm tot de spinazie geslonken is. Voeg hieraan de basilicum en de tomatensaus toe.

Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en verdeel de lasagnevellen over de bodem. Bedek met een laag courgette en wat van de tomatensaus. Leg hierop weer een laag lasagnevellen en een laagje gehakt en weer tomaten-paprikasaus. Herhaal tot de saus op is en bedek met mozzarella.

Bak ongeveer 20 minuten in de oven.

Genieten maar van deze heerlijk lasagna met paprika!