Koen Kampioen Samen sterk is een geweldig boek op AVI M5 niveau. De voorkant van het boek zegt al meer dan genoeg; dit prachtige boek gaat over voetballen. Het verhaal is leuk om te lezen, spannend en grappig. Maar heeft ook een duidelijke boodschap; samenwerken sta je sterk! Het boek is niet alleen leuk voor jongens en/of voetbalfans. Ook meiden en kinderen die niet van voetbal houden zullen dit boek al gauw erg leuk vinden om te lezen!

InKoen kampioen, samen sterk gaat trainer Broekie met school op werkweek. Koen en zijn voetbalteam krijgen twee invaltrainers. Daniël en Pablo leren de spelers van FC Top super vette trucs. De volgende wedstrijd winnen ze met gemak. Maar door het succes van de trucjes en het pingelen, verliezen ze het samenspel uit het oog. Koen maakt zich dan ook zorgen over de wedstrijd tegen VV Bedum. Koen en zijn vrienden zullen samen sterk moeten zijn. Gaat het ze lukken om hun trucs en teamwork te combineren?

De tekst in Koen kampioen Samen Sterk is gedrukt in een grote schreefloze letter met een ruime spatiëring. Dit maakt het boek makkelijker leesbaar voor kinderen die moeite hebben met lezen.