Koen Kampioen is jarig door Fred Dirks, een echt jongensboek.

Het dertiende boek is deze reeks is het feestelijks van allemaal. De altijd populaire Koen Kampioen is jarig in dit deel. Dat vraagt om een feestje. Koen heeft daarbij wel iets heel bijzonders geregeld voor zijn vrienden, zijn grote held komt een echte clinic geven, maar ook zijn vrienden hebben heel wat in petto. Dit wordt een verjaardag om nooit te vergeten! Voor Koen en zijn vrienden.

Koen Kampioen is al jaren het bewijs dat jongens wel degelijk van lezen houden.

Als het boek maar leuk en interessant genoeg is. De interesse van jongens zijn over het algemeen veel diverser dan van meiden. Maar de boeken van Koen Kampioen zijn terecht populair onder de voetballende jongens.  Ze zijn spannend geschreven, spelen grotendeels om of rond het voetbalveld af en gaan samen met bijzondere dromen en wensen. En natuurlijk willen alle jongens lijken op Koen, de topscoorder van FC Top.

Koen Kampioen is geschreven op niveau AVI M5. Het heeft grote, heldere letters en de pagina’s zijn behoorlijk gevuld. Het boek is voorzien van sfeervolle zwart wit tekeningen, ingekleurd met waterverf. Daardoor zien ze er zacht uit. Jongens zullen weer smullen van de spannende voetbalverhalen, maar door de tussenkomst van Renske zal het ook voetbalmeiden aanspreken. De populairste voetbalserie in Nederland