**//sticky ads code//**

Kinderen vinden niet zo geweldig als lekker kneden, rollen, kliederen, in elkaar stompen, uit elkaar trekken en een beetje vies worden of liever nog: heel erg vies worden. Het boek kneed en klieder van Babbe van Ginkel helpt je deze zomer met de beste recepten.

Zelf speelklei, slijm of magisch zand maken kan snel, goedkoop en makkelijk met spullen uit je keukenkastje. En je weet precies wat erin zit, wel zo fijn. Veel recepten uit het boek kneed en klieder maak je (samen) in een paar minuten. Bijvoorbeeld Klei van Maizena. Hiervoor heb je, hoe kan het ook anders maizena nodig en conditioner.

In haar boek kneed en klieder deelt Babbe 30 makkelijk te maken recepten, voor baby’s vanaf 9 maanden, voor kleuters en zelfs tieners. Ook geeft ze tips en trucs om het nog leuker te maken en tegelijkertijd rommel te beperken. Dat vinden wij ouders dan weer leuk!

Door te experimenteren en ontdekken leren kinderen ontzettend veel. Het spelen met vormeloze materialen is goed voor de motoriek, stimuleert de zintuigen en bouwt aan het zelfvertrouwen van kinderen. Niks moet, alles mag. Succes verzekerd!