kleine kinderen worden grootJa, en dan beland je deze zomer beetje ‘noodgedwongen’ op een camping nog geen 10 km van je huis vandaan. Voor twee weken nog wel, maar allemaal met een achterliggend goed doel natuurlijk! De man des huizes moest tussendoor gewoon terug naar huis kunnen, zodat zijn werkzaamheden niet onderbroken hoeven worden.
Wat nou vakantie? Er moet gewerkt worden, er is een kind op komst…en dus moet er een extra kamer gecreëerd worden. En het liefst liever gisteren dan vandaag, maar daar heeft geloof ik niemand verder een boodschap aan vrees ik….en ik? ik probeer echt die hormonen en bij behorend nu al opkomend nesteldrang te bedwingen….Echt!
Dus, moet er ook gewoon vakantie gevierd worden, compleet met minidisco, voor de mini’s onder ons. En als ik mijn jongens moet geloven horen ze daar toch echt niet meer bij! Bij hun eerste zelfstandige poging een goed feestje te gaan vieren, kwamen ze al terug voordat de feeststemming er al goed in kon zitten. Commentaar van hun kant: ” wat een ‘OERSAAIE ‘ muziek zeg!!”  Kleine kinderen worden groot.

Nee, geef ze gewoon een i-pad en ze vermaken zich wel. En dus was dat ding natuurlijk mee naar de camping….en natuurlijk zaten ze er veel te veel op, en natuurlijk werd ie ook wel eens afgepakt als er de zo-veel-ste keer niet werd geluisterd.
Hierop volgde dan standaard een enorm beteuterd gezicht van zoonlief met als enig commentaar:” maar ma-ham…ik wil zo graag op wat elektrisch…”
Het besef hoe groot ze eigenlijk toch al wel niet zijn, kwam niet door hun conclusie over de oersaaie muziek, nee,  die bracht toch echt de meegebrachte i-pad teweeg, en Hoe!…
” Mam, mag ik een vrouw versieren?” werd er ineens aan me gevraagd. Mijn zes jarige zoon die me toestemming vraagt een vrouw te versieren??? het moet niet gekker worden. Ik dacht dat ik van mn stoel viel, wat heb ik gemist? zo stuur je ze nog naar de minidisco en zo willen ze gewoon een vrouw versieren?!! Op mijn: ” nou, kind, daar vind ik je echt nog een beetje te jong voor” volgt: ” ja maar, deze is heel leuk, bij deze mag je een komkommer op de ogen leggen…”
….    ooooooooh….en direct zie ik een vrouwengezicht op de i-pad verschijnen, eentje die je een gezichtsbehandeling kan geven, compleet met crème en komkommers!!
Kind, wat zie ik je graag nog rondspringen in de minidisco, loslaten is toch niet zo mijn ding…
maar vooruit, eenmaal van de schrik bekomen, krijg jij ook hiervoor mijn toestemming!
Op deze manier mag je van mij wel 50 vrouwen versieren….en nog wel , zoals je graag wilde, elektrisch ook nog..