Een kus als teken van medeleven, van compassie. Vier moeders met elk een zorgintensief kind, zijn het initiatief gestart genaamd: Kiss it Forward,  opgezet vanuit hun behoefte om te delen en begrip te kweken.

Kiss it Forward is overtuigd van de kracht van positiviteit. Een kus wordt universeel opgevat als een positief sein. Zorgintensieve gezinnen lopen, maatschappelijk gezien, vaak tegen onwetendheid aan. Vooral ‘onzichtbare diagnoses’ stuiten op veel onbegrip. Denk aan ADHD, autisme of een verstandelijke beperking. Zelfs als de diagnose wel zichtbaar is, is het voor anderen niet altijd duidelijk wat dit betekent voor het kind en het gezinssysteem, wat de daadwerkelijke, extra belasting is om het gezin zo optimaal mogelijk te laten functioneren. De onwetendheid en onbegrip slaan om naar vooroordelen en ongelijkwaardige kansen. Dit is niet alleen ongewenst in een maatschappij waarin zorg voor elkaar de normering moet worden, het is onnodig, want de oplossing is simpel: ‘Laat zien wat er gebeurt!’. Op de Kiss it Forward manier praten wij openhartig over de lastige situatie van zorggezinnen. Door het op deze positieve manier bespreekbaar te maken, met humor en een knipoog, creëren we begrip en betrokkenheid.
Kiss it Forward is een platform voor en door ouders, dat zich inzet om maatschappelijk gezien meer begrip/bewustzijn te creëren voor de positie van deze gezinnen. Door onze ‘voordeur open te zetten’ en anderen te laten zien hoe ons leven eruit ziet, hoe een diagnose doorwerkt in het gezin, hoe het het leven van ieder gezinslid beïnvloedt, speelt onwetendheid geen rol meer en slaat onbegrip om naar begrip.

Dat is wat we willen! Meer begrip, meer harmonie. Wil je met ons meedoen?

Volg ons op Twitter Facebook en kijk op onze website

Met ons “Passen en Meeten” project dingen wij mee naar de Nationale Zorgvernieuwingsprijs… Spannend! 10 november 2014 horen we of we gewonnen hebben. Er is ook een 2e prijs, waarmee we een professioneel promotiefimpje kunnen winnen. Om ons te helpen kun je ons filmpje ‘liken’ Dat zou super zijn!

Kiss it Forward!

Adrianne, Ester, Esther en Esther