Kinderen kunnen grappige en briljante uitspraken doen. Het geeft woorden een andere betekenis en vaak kun je er nog jaren aan terugdenken als het woord in een andere context voorbij komt. Zo is het beroep makelaar in een heel ander daglicht komen te staan, naar een geweldige redernatie van dochter lief. Maar ook als ik een boterham uit de vriezer haal, moet ik nog vaak denken aan fries brood!.  Kinderen kunnen dingen soms heel letterlijk nemen, heerlijke Kinderlogica. Lachen om kinderen

Makelaar

Dochter heeft een boekje met plakband weer heel gemaakt en zegt trots: “Ik kan het goed maken he? Ik ben een goede makelaar!”

Fries brood

Dat zijn Friese boterhammen, want ze komen uit de vriezer.

brood

Wat gaan we vandaag doen?

Ik vraag aan zoon lief: “Wat ga je doen vandaag?”, waarop zoon antwoordt: “Groeien!”

Kinderlogica over inbraakbeveiliging

Dochter heeft een idee om te voorkomen dat iets wordt gestolen: dan zetten we toch gewoon een bordje neer “verboden voor boeven”

Naar de hemel

Het konijn van zoon lief is na jaren helaas overleden en we begraven hem in de tuin. We vertellen aan zoon dat het konijntje nu naar de hemel gaat. Een paar dagen later, begint zoonlief te graven in de tuin en roept verontwaardigd: “hij is nog niet naar de hemel, hij is nog hier!”

7 hilarische kinderen uitspraken, meer lachen om kinderen

Kippenvel

Ik zeg tegen zoon als hij dat hij uit het zwembad moet komen omdat hij het koud heeft: “kijk je hebt helemaal kippenvel”, zoon kijkt naar zijn huid en vraag verbaast “…maar waar zijn de veertjes dan?”

Lopend

expats kinderen

Wil je te voet naar de winkel? Nee, lopend

Afvallen

Oma vertelt aan haar kleindochter: “Je oom is wel 10 kilo afgevallen” Waarop kleindochter reageert: “Waarvan?”

Lees meer geweldige kinderuitspraken

Heb jij nog leuke kinderlogica? Deel ze dan met ons op Facebook of twitter, gebruik de #kinderlogica of #prietpraat