**//sticky ads code//**

Kinderen hebben nieuws!  Kinderen zijn veel meer dan vrolijke, ondeugende, spelende wezens. Ze kijken met andere ogen naar de wereld dan volwassenen. Hun zintuigen staan wagenwijd open, vol creativiteit, positiviteit en inventiviteit. Hun meningen, visies en verhalen maken echt verschil. Waarom luisteren we dan zo zelden naar ze?

In het boek “Kinderen hebben nieuws” vertelt Tako Rietveld waarom het belangrijk is om met kinderen te praten. Naar ze te luisteren en ze hun verhaal te laten vertellen. Niet over kinderen praten maar met kinderen.

Internationale persbureaus, die programma’s overal ter wereld van nieuwsbeeld voorzien, leveren uren materiaal en interviews, maar geen gesprekken met kinderen. En zo praat iedereen óver en niemand mét kinderen. takoEen boeiend boek voor journalisten, leraren, ouders, opvoeders, beleidsmakers en andere die met kinderen te maken hebben. Het boek geeft veel praktische tips voor interessante gesprekken met kinderen. Stel een andere vragen en je krijgt bijzondere antwoorden.

Wie oprecht met kinderen praat en goed naar ze luistert, ontdekt dat ze een verhelderende en constructieve bijdrage kunnen leveren. Kinderen komen niet van een andere planeet, ze maken deel uit van onze maatschappij en moeten daarom de aandacht krijgen die ze verdienen, van hun omgeving en van de media.

In dit boek beschrijft Tako Rietveld samen met experts en kinderen hoe je als volwassene de juiste vragen stelt, hoe je een uitgebreid en krachtig antwoord krijgt en hoe kinderen een nieuwsverhaal kunnen versterken. Laat je verrassen, door dit boek en door de kinderen.