**//sticky ads code//**

Vandaag start de Kindernboekenweek 2015. Het thema van dit jaar is Raar, maar waar! De Kinderboekenweek vindt plaats van 7 t/m 18 oktober 2015. Simon van der Geest schrijft het Kinderboekenweekgeschenk en Mies van Hout maakt in opdracht van de CPNB het prentenboek. In de 61ste editie van de Kinderboekenweek staan boeken over natuur, techniek en wetenschap centraal .

Tijdens de kinderboeken week zijn er op scholen, bibliotheek veel activiteiten rondom lezen en voorlezen.

Kinderboekenweekgeschenk

button-2-geschenk
Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je ook niets aan, want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan? Dan bedenk je een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan. Tenminste, dat doet Ro. Samen met zijn vrienden Archie en Lela begint hij in een afgelegen schuur aan een fantastische uitvinding te werken. Want soms moet je iets doen wat niemand ooit gedurfd heeft, hoe gevaarlijk en onmogelijk het ook is…

Het Kinderboekenweekgeschenk is jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar in de boekhandel, bij aankoop van ten minste € 10,- aan kinderboeken.

Voorleesgids

voorleesgidsDe Voorleesgids is een handig hulpmiddel bij het zoeken naar een geschikt voorleesboek. De gids bevat een overzicht van ruim 140 voorlees- en prentenboeken voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 6 jaar. Verder : informatie over Griffels, Penselen & Paletten, het Prentenboek van de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, de Prentenboek TopTien en de campagne Vaders Voor Lezen.

De Voorleesgids is jaarlijks rond de Kinderboekenweek verkrijgbaar in de boekhandel en bibliotheek.

Kinderboekenweek krant

kinderboekenweek krantDe Kinderboekenkrant is er voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ideaal om kinderen enthousiast te maken voor lezen en ze te helpen met de keuze van hun volgende boek. De Kinderboekenkrant is een bewaarkrant boordevol leestips en veel leuke nieuwtjes over kinderboeken en schrijvers.

De krant is jaarlijks rond de Kinderboekenweek verkrijgbaar via de boekhandel en de bibliotheek.

Quest JR

uitgave1-questQuest, het bekende populairwetenschappelijke tijdschrift, lanceert speciaal voor de Kinderboekenweek Quest JR, een magazine voor nieuwsgierige kinderen! Het tijdschrift past perfect bij het thema Raar, maar waar! want het staat vol verrassende artikelen, interessante weetjes en leuke wetenschappelijke proefjes.
Inclusief de Kerntitels van de Kinderboekenweek over favoriete onderwerpen als ruimtevaart, dinosaurussen, uitvindingen enz.

Quest JR is rond de Kinderboekenweek alleen verkrijgbaar via de bibliotheek.